fredag 5 augusti 2011

Vet hut, riksdagsman Petzäll

I Borås har vi begåvats med en riksdagsman vid namn William Petzäll. Han representerar Sverigedemokraterna. Naturligtvis höll jag på att skriva.

För nästan ett år sedan togs Petzäll av polisen och hamnade i fyllecell. Han var då kraftigt berusad och dukade upp någon historia till varför han hade spritproblem och tog timeout från riksdagen. Efter genomgången behandling återvände han dock till riksdagen och lovade att hålla sig nykter framöver.

Sedan visade det sig att han lurat till sig resor till flickvännen i Malmö på riksdagens bekostnad fast han bara hade rätt till resor till hemorten Borås.

För ett tag sedan åkte han taxi utan att betala. Det vill säga att han försökte betala men hans bankkort var trasigt och fungerade inte. Han lovade då chauffören att betala senare och hon åkte förbi ett par dagar senare på den uppgivna adressen men då var Petzäll inte hemma men lovade att komma förbi och betala ett par timmar senare. Så fan han gjorde. Han är ju riksdagsman och gör som han vill. Det gick en vecka och inga pengar kom. Taxiföraren gjorde då polisanmälan.

- Jag tar lätt på den polisanmälan, säger fårskallen Petzäll.

Skall vi ha sådana i riksdagen. Nej det skall vi inte. Avgå Petzäll! Och betala taxiräkningen. Omedelbart. Du skämmer ut riksdagen och du skämmer ut ditt parti. Precis som om det skulle behövas.

En riksdagsman om någon borde väl veta att ett trasigt bankkort inte är giltig betalningsmedel.
- Det var taxins kortterminal det var fel på. Jag kan bevisa att det fungerade tidigare samma dag.
Javisst. Men du kanske råkade sätta dig med din tunga röv på kortet lite senare på dagen. Har du inte tänkt på det?

http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=95&artikel=4633314

1 kommentar:

Staffan Sävenfjord sa...

Nu backar Sverigedemokraternas pressekreterare upp Petzäll och menar att Petzäll inte skall behöva betala för taxiresan. Han "vet" också att det var fel på taxins kortterminal. Taxiförarens uppgifter visar han alltså ingen som helst respekt för.

Vad har Sverige gjort för ont för att få ett sådant parti i riksdagen?