torsdag 22 september 2011

"11-åringen" som "kastades av" tåget i Kumla - igen

Ni minns väl den här händelsen
http://savenfjord.blogspot.com/2011/08/lamna-inte-ut-personalen-sj.html

Jag riktade därvid en del kritik mot SJ som lämnade ut personalen utan att ta reda på vad som låg bakom. Det har SJ fortfarande inte gjort eller också har de tyckt att det är viktigare att skydda (det alltmer solkade) varumärket än sin personal.

Jag är inte särskilt förtjust i fackföreningen SEKO men i det här fallet har de agerat föredömligt för att hjälpa sin medlem.
http://www.klubbsjtrafik.se/klubb/mtrl/110915-SEKO-SJ-nr3.pdf
Artikeln om "11-åringen" finns på sidan 8-9.

SEKO har i stort sett kommit fram till samma sak som jag gjorde i ovan nämnda blogginlägg. Undrar när SJ och media kommer fram till det. Fast SJ är väl fortfarande rädda för att medge sanningen och att de har haft fel. Vd Jan Forsberg har personligen t ex lämnat ut den anställda tågvärden i tidningsintervjuer. Att ta tillbaka detta skulle antagligen vara detsamma som att han tvingas avgå. Tja, det kanske inte vore så dumt att avgå nu. Innan den nya styrelsen för SJ med nye ordföranden Jan Sundling i spetsen tvingar honom menar jag.

För media är historien iskall sedan länge, så där finns det ju knappast något hopp om att det blir någon rättelse. Således kommer 99 procent av den svenska befolkningen allt framgent tro att SJ har tågvärdar som närmast utan anledning kastar av 11-åringar i Kumla.Alltmedan SJ inte vågar gå ut med personalens version. Tågvärden må ha gjort en grov felbedömning men det är ändå väl värt att ta del av hur hon resonerade och uppfattade situationen.

SEKO har krävt att den talesman som gick ut i media omedelbart efter händelsen skall befrias från den delen av sitt arbete (att informera media alltså). Det har jag tyckt hela tiden. Och tyckte långt innan detta i Kumla inträffade.











Inga kommentarer: