onsdag 13 juli 2011

Borås stadsmusikanter, 2011 års edition

SMHI har just fått möjlighet att göra månadsprognoser och enligt dessa skulle juli bli en riktig skitmånad vädermässigt sett. Lågtrycken skulle avlösa varann och det skulle mest bli regn. Nu har det lyckligtvis inte blivit så och Aftonbladet gjorde i går ett sista tappert försök med "Regnchock väntar i hela landet". Det vill mycket till för att man skall bli chockad av regn i Borås så det var nog inte så farligt. Lite mer chockad blir man när solen tittar fram - om än bland molnen - dag efter dag i juli.

Man kan alltså strosa omkring på stan, sätta sig på en av stadens uteserveringar, köpa jordgubbstårta till kaffe på Orion, köpa glass och så uppleva den återkommande julitraditionen: lyssna på Borås Stadsmusikanter. De ger konsert på olika platser i stan flera gånger om dagen tisdag - lördag så det finns många möjligheter att lyssna på dem. I går gjorde jag just det vid Stora torget.

Vi var väl ett 20-tal som stod eller satt och lyssnade. Några passerande stannade till och gick vidare efter en minut. De trodde kanske att det kostade pengar, det värsta en boråsare vet. Vi som var där hela 30-minuterskonserten fick höra de åtta ungdomarna spela gamla populära melodier som Tequila, Hello Dolly, Tie a yellow ribbon, Sir Duke och den i sammanhanget nästan självklara Rock around the clock.

Det man saknade i år var att ingen i orkestern framförde några sångnummer. Jag saknade Elzas skönsång från förra året. Men instrumentalt är inte fy skam det heller och årets edition av stadsmusikanterna var minst lika bra som förra årets. Det blir fler gånger hoppas jag och kommer ni till Borås i juli försök lyssna på dem. "Turnéplanen" finns här: http://www.boras.se/forvaltningar/kulturforvaltningen/kulturforvaltningen/boraskulturskola/boraskulturskola/konserterochframtradanden/borasstadsmusikanter2011.4.556ed85e13074032f6180009576.html


Större bild? Klicka!

1 kommentar:

sjguide sa...

Jag kanske skulle bokat en resa till Borås istället när Bus4You hade storrea igår. Men tack och lov har SJ halva priset i 1a klass så det kanske blir en resa till Borås i alla fall. För stadsmusikanterna hörde jag förra året - väldigt trevligt. Och Borås är en trevlig stad.