måndag 9 april 2012

Har tjejer på 17 bast bäst byst?

När jag läste Gits Olssons kåserier i dag, se förra bloggen, så hittade jag följande från en annan utmärkt kåsör, Cello, angående en utredning om tjejers byst. Så skriver man när man vill uttrycka sig fint. Annars skriver man  bröst. Eller ännu värre...

Jag citerar: 
Enligt en sakkunnigutredning har tjejer på 17 bast bäst byst. Att dessa visade bysten i full frihet i somras, menar Cello beror på att vi inte har sömmerskor nog i baddräktsindustrin. Han tycker att vi ska täcka bristen på sömmerskor för att på så vis täcka brösten på simmerskor. Förr hade även de täckaste behov av att pryda sej, men i dag har inte ens de prydaste behov av att täcka sej. Snart faller även nederdelen av baddräkterna och alla kvinnor görs till en visa i landet, denna visa nämligen:"Strö lite trosor på den väg vi vandra. . ."

Detta skrevs 1964. Det var den tiden då jag åter började intressera mig för kvinnors bröst. Tidigare var det i samband med att jag ammades. Men inte har jag något minne att tjejerna började bada topless så tidigt.  Däremot minns jag när en kompis lyckades lura med mig ut till en badplats i mitten av 1980-talet att det hade blivit mycket vanligt. Det var mycket att titta på med mitt enda fungerande öga.

Fast egentligen är det ju inte så märkligt det här med topless. Jag har själv badat topless i hela mitt liv. 


Inga kommentarer: