måndag 9 april 2012

Titta vad kul jag hittade!

Tänk vad mycket trevligt man kan finna av en ren slump. Det finns några bloggar jag följer, bland annat min gode vän Bernt J:s blogg, som han kallar "Sveriges gladaste man". I dag skriver han om en fotograf Ebbe Höglund, som hade en mycket vacker hustru.
Sveriges gladaste man
Hon var en av de första utvikningsmodellerna i FiB-Aktuellt (kommer ni ihåg den tidningen?)  skriver Bernt och lägger till att det var Christer Flodqvist som fotograferade henne och inte Siewert Öholm. Då började jag fundera. Öholm var väl pingstvän och extraknäckte väl knappast som flickfotograf. Men visst fanns det en sådan som hette Siwert? Jag googlade och hittade att han i själva verket hette Siwer Ohlsson.


Så gick mina tankar till andra som hette Olsson och hade ovanliga förnamn. Journalisten och kåsören Gits Olsson till exempel. Jag googlade således på honom också och fann att hans förnamn inte var så konstigt: han hette egentligen Stig och vände således bara namnet baklänges. En god idé så i fortsättningen skriver jag den här bloggen under pseudonymen Naffats.

Då såg jag också att massor av hans kåserier inte minst från tidningen Se finns utlagda på nätet och jag har nu haft en trevlig timme med att läsa några av dem. Men det finns mängder kvar på den här länken!

Mycket nöje!

Inga kommentarer: