måndag 17 september 2012

Gamla 45an åter på Volvo-museet

Så har klubbens gamla Volvo-buss från 1945 avslutat sin sommarsäsong och flyttat in till vinterförvar på Volvos museum vid Arendal i Göteborg. Där står den i utställningshallen och den som besöker museet kan alltså se den tillsammans med allt annat intressant som finns där.

Säsongen har i år bestått i att bussen gått på Tunga Rallyt Väst mellan Björkäng söder om Varberg och Arendal samt varit på besök på Maskinskyddarträffen i Trädet mellan Ulricehamn och Falköping. Nio tisdagskvällar har den varit med vid veteranbilsträffarna på Stora Torget i Borås. Vidare har den gjort två körningar i samband med studentbaler och två vid bröllop.En körning på Knallerundan norr om Borås i lördags fick tyvärr ställas in på grund av att bussen läckte kylarvatten och detta kunde åtgärdas förrän i går. Då var vi också ute några stycken för att putsa upp bussen inför vinterns utställning på museet. Det bör ha blivit närmare 150 mil totalt.

I dag var det så dags att köra bussen från garaget utanför Borås till museet. Klockan sex begav jag mig i väg i bilen och hämtade upp de båda andra som skulle med.

Bussen backas ut ur garaget.

Strax klart för avfärd mot Arendal. Bror körde bussen, Rune åkte med som sidekick och jag själv åkte bakom som följebil. Eftersom bussen inte går i mer än 60 km/tim blev det långsam körning även för mig och stundtals samlades det många bilar bakom. I möjligaste mån stannade vi dock och släppte fram dem .



Efter lite felkörningar kom vi så fram till museet och där togs bussen in för att tvättas. Även om den var skinnande ren i går så hann det bli lite damm på vägen.

Den måste också tömmas på diesel eftersom museet inte vill att fordonen står där tankade.

Så var det då dags att backa in bussen. Det gick lätt i dag eftersom alla lastbilar som brukade stå i hallen hade varit ute på något jippo under helgen. Men det gäller ändå att undvika pelare och andra hinder.



Och så var bussen på plats, samma plats som förra gången. Passa gärna på att titta till den!


Inga kommentarer: