onsdag 9 december 2009

Ett livstecken

Jag ville bara passa på att tala om att jag lever men det har varit så mycket annat så det har inte blivit tid till bloggande. En ny scanner så att jag kan med hyfsat resultat scanna mina diabilder t ex. Så är det snart tidtabellsskifte och på söndag börjar Tågkompaniet köra i Värmland. Innan dess skall jag ha klart planeringen för ersättningsbussar om nu tågen av någon anledning inte skulle gå. Tror ni att jag hinner?

Ett exempel på vad den nya scannern förmår. Klicka så blir bilden större:

Vi hörs när jag fått lite bättre tid. I morgon kväll eller så.

4 kommentarer:

Sveriges Gladaste Man sa...

Tjenare vännen.
Bra att du skaffat dig en scanner och tar hand om alla ovärderliga diabilder. Som du förstår så har jag flera 100.000 neg svart/vita + negativ färg + diabilder som jag också håller på att förevida till den digitala världen.
Tack och lov så försvann vi i Ullareds såpan på måndagskvällen. Hoppas bara att de inte slänger in oss i det sista avsnittet.
Ha det så bra, hör av dig någon gång.

Staffan Sävenfjord sa...

Hej, du glade!

Det där mystiska försvinnandet i Ullared kanske kan vara något för deckaren som du och Kim håller på och skriver.
Förutom du och barnen så har en hel buss från Vittskövle med 40 glada skåningar försvunnit. Fast du behöver väl inte göra den sympatiske Boris till brottslingen. Inte Morgan eller Gassan heller. Kjell och Rose-Marie kanske? Eller den mystiske hejaklackledaren i grön väst.

Hälsningar
Staffan

Boråsförare sa...

Hej.
Vad är det för Scanner du införskaffat.
Jag har letat länge efter en som kan hantera dia & negativ, men inte hittat ngn.
Det var bra kvalite på fotot du hade scannat in.

Staffan Sävenfjord sa...

Det är en CanoScan 8800F. Kostar ca 2 500 hos Dustin Home. Lite till för packning och frakt men inget oöverkomligt pris. Den är kanske inte helt lätt att förstå sig på men inte svårare än att jag klarade det med ett minimum av svordomar. Det är bara ett lägga dian med ram och glas på härför avsedd plats och så ser maskinen till att allt damm och alla hårstrån försvinner. Vete tusan hur det går till. Sedan får bilden en liten uppmjukning i Picasa, mer behövs inte. Som den tidsprecisist jag är har jag klockat varje scanning till 2,5 minuter inklusive redigering.