fredag 27 september 2013

Höstmarknad

Hösten har kommit till Borås. Inte bara det att termometern kryper ner runt nollan under natten och att det inte är någon värme i solen. Det tydligaste tecknet är att det i dag och i morgon är höstmarknad i Borås. Jag var där.

Det är nämligen djupt inrotat sedan barndomen att man skall gå på höstmarknad. Och i dag gynnades den som sagt av fint väder: soligt om än lite kallt. Massor med folk hade kommit på samma idé så det blev till att trängas bland marknadsstånden. Eftersom vågen och jag inte är riktigt överens numera om att jag skall väga under 90 så blev det inte en kasse med rökt korv och rökt ål inhandlad i dag. Och såväl hjortron- som lingonsylten räcker åtminstone fram till vårmarknaden. Så det blev bara ett par marknadsremmar och fyra marknadsmunkar.

Trångt blir det på Stora Brogatan och man får inte ha bråttom om man skall fram där.


Inte mycket bättre var det på Stora torget trots att det där är stora ytor. Ballongerna hade en strykande åtgång och de tenderar bli allt större. Jag såg en liten grabb som försökte ta sig fram i trängseln med en ballong som var större än han själv. Det gick inget vidare.


Även på Västerlånggatan var kommersen livlig. Gatan är avstängd liksom Lilla Brogatan vilket gör att trafiken får en del problem. Busstrafiken kan t ex inte gå på Lilla Brogatan utan får köra via Sven Eriksonsgatan i stället. Utom den buss jag åkte med. Chauffören hade endera glömt att det var omläggning av trafiken eller också inte fått höra det så hon fick köra en lång kringgående rörelse åt andra hållet via Yxhammarsgatan.


Radio Sjuhärad var på plats och sände eftermiddagsprogrammet Cocktail från en "studio" i gatumiljö. Caroline Aronsson delar ut broschyrer medan Sara Kvist och Sebastian Gustafsson (normalt på trafikredaktionen) sänder programmet.


Klick på mushjulet ger större bild. 1 kommentar:

I mitt huvud sa...

Kul med marknad! Både att kolla på en massa olika grejjer i alla stånd och att titta å¨alla männikor.