tisdag 28 juni 2016

Har det redan gått 823 år?

I går hände något underligt med besöksstatistiken. Siffrorna rasade i höjden ungefär som på Stockholmsbörsen. Men mina siffror rusade uppåt medan börsens rusade neråt. Således hade jag i går nästan tio gånger så många sidvisningar som vanligt.

Det är det här inlägget som lockat så många nya läsare. Vad är det då som hänt. Jo, juli 2016 blir en sådan månad när det blir fem fredagar, fem lördagar och fem söndagar. Något som alltså brukar påstås bara inträffa en gång vart 823:e år, när det i själva verket inträffar nästan en gång om året.


Skall bli intressant att se i media nu om myterna om detta almanacks-faktum sprids nu igen. Och om folk således aldrig lär sig.

Samtidigt ber jag att få passa på  att hälsa alla nya läsare välkomna. Den här bloggen har inte uppdaterats så flitigt det senaste halvåret men vem vet: kanske jag rätt vad det är kommer att börja blogga lite flitigare. Annars finns ju de gamla inläggen kvar för läsning och bildtittning.

Håller tendensen i sig så kommer bloggen för övrigt att under dagen uppnå 250 000 sidvisningar (plus minst 15 000 som försvunnit ur statistiken) sedan starten i juli 2008.


Inga kommentarer: