lördag 1 april 2017

"Den lelle" tackar för sig

Tänkte blåsa lite liv i den här bloggen igen. Det blir inte så ofta som när den var i sin krafts dagar men i varje fall oftare än det senaste året. Hoppas jag! 

I dag lördag den 1 april var det sista dagen som Borås Lokaltrafik körde tätortstrafiken. I morgon tar Nobina över och det blir en del förändringar med ändrade linjedragningar. Det blir också 31 nya bussar, därav 8 ledbussar vilket är första gången i Borås.

En annan stor ändring är att servicelinjerna, linjerna 10-16, försvinner och ersätts av Flextrafik för dem som fyllt 75 år. Därmed går en epok i graven. Jag skrev för några år sedan en historik om servicelinjerna i Borås för vännen Max Widells hemsida Trafikminnen.

Sommaren 2004 presenterades den första Centrolinern i Borås. Denna busstyp hängde med i nästan 13 år, det vill säga fram till i dag


 


I dag klockan 16.27 var det sista gången som en Centroliner på linje 15 körde in till hållplatsen vid Lars Kaggsgatan 113 på Kristineberg. Jag fångade bussen på bild först när den var på väg till Hedvigsborg och sedan den allra sista turen när den återvände till Södra torget. 
Därmed har boråsarna inte längre möjlighet att åka med "Den lelle" som många sa om bussen eftersom den var mindre än de vanliga bussarna. Bussarna torde nu vara utslitna och gå till skrot. 


 
 
 
 

Tack för den här tiden, bästa buss, när du nu lämnar över till din större syskon. Och får gå till slutlig vila. Vi kommer att sakna dig fast du bara gick en gång varannan timme. 


Inga kommentarer: