tisdag 1 september 2009

Inte så mycket har hänt

Det har gått ett tag sedan jag bloggade sist så det kan väl vara dags med ett livstecken. Den senaste veckan har varit rätt händelselös. Min far ringde i söndags morse och berättade att han fått tillbaka rosfebern. Telefon till infektionskliniken ("vi har ingen mottagning på söndagar så du får ringa sjukvårdsupplysningen"). En trevlig sjuksköterska på sjukvårdsupplysningen visade sitt uppriktiga medlidande och bad oss åka in till akuten. Där blev det sex timmar innan inläggning på infektionsavdelningen igen. Denna gång dock bara till i förmiddags och så en ny medicin med hem som skall ätas i 40 dagar. Får nu innerligen hoppas att detta tar kål på sjukdomen. Så jag har återigen fått vara hundvakt och det känns lite tomt att gå och lägga sig i kväll utan att ha en gullig hund vilande på armen.

Jag hade sett fram emot att se TV-programmet om På spåret och Ingvar Oldsbergs och Björn Hellbergs minnen från de gångna åren. Men det blev ett rätt tråkigt program med en massa meningslösa montage på personer som man inte kom ihåg. Några få pärlor från programmet hade man lyckats få med, men mycket saknades. Det är möjligt att Oldsberg och Hellberg är värda ett äreminne, men det hade kunnat göras mycket bättre. Så det blev en besvikelse.

Inte så stor besvikelse dock som filmen i TV4 i söndags med självaste Persbrandt i huvudrollen. Totalt obegriplig handling och en helt osannolikt story om en kvinnlig polis som var syster till filmens bad guy (alltså Persbrandt) och dessutom förälskad i dess bad guy nr 2. En Kjell Bergqvist som trött polis (Kurt Wallander var rena vitamninjektionen i jämförelse) och ett antal andra milt sagt mediokra skådespelarprestationer gjorde det ju inte direkt bättre. Zara Zetterlund (nej, det är inget dansband) som spelade polisen Tanja överträffade Missis Ellie i Dallas i brist på minspel. Jag tror inte hon rörde på mungiporna en enda gång. Behållningen var till min stora förvåning Malou Hansson i rollen som Nathalie. Jag kände bara till henne som vinnare av Fröken Sverige 2002, den första mörkhyade som vann denna tävling. Men hon var faktiskt bra i sin rolltolkning. Och förbaskat snygg.

Till sist några tråkiga besked: Tågkompaniet vann inte upphandlingen av tågtrafiken i Västsverige utan det gjorde DSBFirst. Vi får väl se hur det går för dem. Deras sätt att sköta Öresundstågen har inte precis imponerat hittills även om de tycks ha blivit bättre. Så har Daniel Olsson på Ljungskilebuss slutat blogga. Åtminstone tillfälligt. Livet har blivit mycket tråkigare. Daniel är frispråkig bussägare och han har genom sin frispråkighet retat upp många. Men han är för bra för att tystas av lite motstånd. Avundsjuka människor finns alltid. Elaka också. Bry dig inte om dem, Daniel!

Inga kommentarer: