tisdag 25 februari 2014

Tack för hjälpen Camilla och Leif GW

Såg just att jag fått 11 sidvisningar på mitt inlägg om Olle Möller den senaste halvtimmen. Det kan jag tacka Camilla Kvartoft och Leif GW Persson för. I Veckans brott i SVT1 avslutade de nämligen med att berätta om just Olle Möller, mannen som dömdes för två mord. Många anser det vara justitiemord eftersom bevisningen mot Möller var svag. Det var mest indicier som han dömdes på.

Leif GW Persson var dock inte helt säker på att han var oskyldig. Nu skall han lösa detta med hjälp av hår från en hund. I det första mordet, det på 10-åriga Gerd, hittades nämligen hundhår på Gerds jacka och det misstänktes att håret kom från Olle Möllers hund. En man som eventuellt var Möller hade nämligen plockat upp Gerd i sin bil. Till Möllers nackdel talade det faktum att han kort efter det Gerd mördades hade låtit avliva hunden. Enligt egen utsago därför att hunden var gammal och sjuk. Men nu har Leif GW fått tag i hår från Möllers hund och det skall nu DNA-matchas mot håren man fann på Gerds jacka.

Det har gjorts flera försök att göra en sådan matchning förut men det har inte lyckats. Nu har dock DNA-tekniken förbättrats ytterligare så vem vet: om hårstråna inte matchar varann så blir det ett starkt argument för att Möller var oskyldig. Och om de gör det? Ja, det blir förstås då ett starkt argument för att han var skyldig men 100-procentigt säkert är det ju inte. Gerd kanske har klappat hunden vid ett tidigare tillfälle.

Inslaget finns i slutet av programmet.
http://www.svtplay.se/video/1845704/del-7-av-9


Inga kommentarer: