fredag 30 oktober 2009

Nu är det höst

Det har varit några fina höstdagar här i Borås och till och med har solen visat sig. Fast visst är det dystert att det börjar skymma redan vid 16-tiden. För ni kom väl ihåg att vrida om klockorna till normaltid i söndags. Eller kanske redan i lördags kväll innan sängdags. Det var väl ingen som gick upp klockan 3 för att vrida tillbaka klockorna. Värst var klockan i den nya videon. Enligt instruktionsboken skulle den ställa om sig automatiskt. Men det gjorde den inte så efter mycket läsande hittade jag hur man gör det manuellt.

I år kom jag till och med ihåg att ändra klockan i bilen. Det hade min far glömt i sin bil så han fick en timme extra i dag. Han hade nämligen varit ute och jagat och beaglen Pajo hade bestämt sig för ett extra långt jaktpass. Inte som i december förra året när han kom hem vid 20-tiden men i alla fall till halv ett. Men eftersom klockan i bilen gick fel så trodde min far att det var halv två.

Gammelbeaglen August, som fyller 15 år i mars, hade lite problem med magen i går så han saknade helt matlust. Inte ens godisbitarna gick ned. Det är ju lite bekymmersamt när sådant händer en gammal hund med veterinärskräck men han var lika pigg som vanligt på lunchpromenaden och viftade på svansen åt mötande hundar. Alltså sådana som Pajo skäller och morrar åt.

Förra veckan lade jag på vinterdäcken. Lika bra att få det gjort i tid. Tidigare har jag bett grannen på landet hjälpa till men nu anlitade jag Vianor i stället. Jag ringde vid halvtiotiden och blev ombedd att komma meddetsamma. Vi var några stycken - alla i min ålder - som passade på att vara förutseende men det gick fort och nu bor min sommardäck på hotell - däckhotell. Så jag slipper lasta in dem i bilen igen utan nästa gång är det bara att ringa och be dem ta fram däcken, som då är rengjorda, och sätta på dem. Fast jag måste förstås köra dit bilen.

Så var det balkongstädningsdag i förra veckan också. Akelius, som jag hyr av, ordnar nämligen så att det kommer en sopbil och en miljöbil två gånger om året. I lördags var en av dem och det var bara att samla ihop alla kartonger och elapparater som man samlat på sig och gå till bilen och bli av med dem. Till och med de gamla glödlamporna tog de hand om. Och min gamla stekpanna. Frågan var om den skulle lämnas in på avdelningen för metall eller avdelningen för begagnat matfett. Men då jag inte hittade någon avdelning av det senare slaget så blev det den förstnämnda.

Alternativet är att åka till återvinningscentralen. I Borås finns den på Lusharpan. Namnet har inget med nuvarande användning att göra utan hänger samman med att området ligger nedanför gamla regementet I15. Och här bytte beväringarna halm i sina madrasser och harpade ur lössen. När jag gjorde lumpen på I15 1963 så hade dock ädelfibermadrassen gjort sitt militära intåg så vi slapp den proceduren. Nu är det inte regemente där längre utan en av kasernerna skall byggas om till bostäder. Vem som nu vill bo där. Jag ville det i alla fall inte ens 1963 och lyckades också snart utverka ständig nattpermission eftersom vi bodde knappt en kilometer från regementet.

Nu är vi 119 stycken som tävlar om att bli Sveriges roligaste, fyndigaste, nyttigaste, sakligaste, vackraste, tuffaste, tokigaste 50plusbloggare! På söndag är sista anmälningsdagen och sedan kommer de fem bästa i varje kategori att väljas ut av en jury och sedan blir det omröstning där ni alla kan delta. I min kategori - Personligt - är vi nu 34 stycken som tävlar om juryns gunst.

Helgen är planerad att bli lugn. Får hoppas den blir det också. Men i alla fall: en trevlig Allhelgonahelg ni alla. Jag vägrar att ta ordet Halloween i min mun. Avslutar med en höstlig bild på en av Borås Lokaltrafiks bussar. Dessa har nu bara fyra månader kvar att rulla. Den 28 februari tar Veolia över regiontrafiken runt Borås.

Bilderna blir jättestora om du klickar på dem.

Inga kommentarer: