lördag 27 juni 2009

Referat från en korvätartävling

Jag har aldrig blivit sportreporter. Anledningarna är flera. Jag är rätt ointresserad av sport. Ingen har lyckts förklara offside-regeln för mig och jag lyckas inte att lära mig de 22 namnen på spelarna i ett fotbollslag. Numera har de visserligen namnen på ryggen men då har min syn blivit så dålig att jag inte ser dem i alla fall. Men det finns ju olika sportgrenar. Den ädla grenen korvätning kan jag således åta mig att referera. Den här tävlingen gick av stapeln i torsdags förmiddag utanför Gekås i Ullared. Den kommer i TV också. Inte i direktsändning men i den dokumentär som Strix spelar in för Kanal 5 om Ullared och som skall sändas i höst. Men för er som inte kan vänta: här kommer lite om tävlingen i förväg. Ni som läser detta och sedan ser TV-inspelningen tillsammans med någon som inte läst det kan väl hålla inne med resultatet. Eller också tjäna pengar (skicka då 10 procent av vinsten till mig) på vadslagning om hur det kommer att gå.

Gekås vd Boris Lennerhov hälsar välkommen till tävlingen och förklarar reglerna. Det gäller att äta så många korvar med bröd som möjligt. Vatten finns för att hjälpa till att skölja ned dem. Senap och ketchup är frivilligt. Av någon anledning avstod alla tävlande.
Våra favoriter, Mats och Stefan Olsson, ägare till Olssons Buss i Vittskövle ser sammanbitna ut inför tävlingsstarten. Likaså gör Benny, som står längst till vänster.
Boris Lennerhov snackar taktiksnack med Mats och Stefan. Den mannen har en framtid som sportreporter eller ståuppkomiker om han av någon anledning slutar vid Gekås.
Korvarna görs i ordning.
Stefan samlar sig och studerar korvarna han förväntas äta upp. Han ser ut att tänka "undrar om man får fler när de här är slut".

Det stora gula plakatet i bakgrunden försvann i vinden, men de tävlande har satt sig för att börja. Kontrollanterna är på plats.

Och där är det i gång. Mats och Stefan har hunnit äta två korvar var. Tävlingstiden är nästan slut och Mats gör en uppgiven gest. Men Stefan kastar sig över sin sjätte korv och reglerna är sådana att har man bara börjat äta på den så räknas den.

Benny blev segrare. Tio korvar. Som ni ser stannade Mats på fem. Stefan kom delad två med sina sex korvar. Benny håller inte på att kräkas utan demonstrerar sin speciella korvätarteknik.

Utom tävlan åt jag en korv med bröd. Och visst hade jag kunnat ätit två eller tre. Men knappast fler. Så jag är full av beundran för de fem tävlande. Kanske det blir en gren i nästa OS?

7 kommentarer:

Sveriges Gladaste Man sa...

Kamrat, den tävlingen hade pappa B vunnit ganska enkelt. Fast jag hade nog bett att få lättöl i stället för vatten att skölja ner slangarna med. Hoppas att allt är bra med dig och att knä och men funkar som de ska. Jag sticker till Porjus den 30 juni med hela familjen. kommer att försöka håklla liv i min gamla bärbara och blogga där uppifrån. Ha det så gott
vännen Bernt

Staffan Sävenfjord sa...

Jag har just mejlat Boris att du vill vara med nästa gång. Det var väldigt svårt att få ihop tävlande så han blev glad. :-)
Fast lättöl? Har du slutat med virre?
Knät är väl som det är men jag bryr mig inte om att det gör ont ibland och då gör det ju inte så mycket.
Ha det så trevligt bland myggen i Porjus. Jag var där för nästan 20 år sedan och körde kraftverket. Det vill säga jag trodde att jag gjorde det men sedan berättade guiden att det bara var en simulator. Och tur var det för annars hade vi haft ett gigantiskt strömavbrott i stora delar av landet.
Staffan

Kenneth Svensson sa...

Inte konstigt att Mats och Stefan klarade så många korvar.
De är ju ständigt hungriga och magarna uttänjda, jag vet jag har varit med dom några gånger.

Vännen i Malmö,
gissa vem?

Staffan Sävenfjord sa...

Hej Kenneth! (Det var inte så svårt att lista ut att det var du)
Jo, men Mats och Stefan fick hård konkurrens av Benny. Jag pratade med hans supportergrupp, närmare bestämt hans fru, och hon sa att han kunde äta även när han var proppmätt.

Kenneth Svensson sa...

Lite besviken är jag på bröderna Olsson.

Hade dom inte tränat innan på
dagen?

Fortfarande anonym

Staffan Sävenfjord sa...

Jodå, Kenneth (som vill vara anonym) de tränade på min inrådan till strax innan tävlingen började. Men egentligen vann de ju med sina elva korvar. Det var den griniga tävlingsledningen som inte lät dem tävla i lag. Men det är ju ändå inte dåligt av lilla Vittskövle att ställa upp med två man.
Och även om Olssons Buss inte är mästare på korvätning är de Skåne-mästare i linjetrafik med buss. De fick nämligen högst betyg av alla bussbolag som kör för Skånetrafiken. I år igen.

Kenneth Svensson sa...

Gratulationer till Olssons Buss för utmärkelsen från Skånetrafiken.
Är dock lite förvånad eftersom jag har ett foto tagit i Köpenhamn som knappast visar en positiv bild av Olssons Buss.

Kanske bäst att tillgägga att det hela är ett litet skämt.

Fotot skickas till Staffans mailadress för eventuell vidare bearbetning.

Hälsning från en som fortfarande vill vara anonym fast det går tydligen inte...