söndag 15 november 2009

Inte alla tåg är försenade

Jag har skrivit en del om tågförseningar här, senast i går. Det kan därför vara anledning att någon gång skriva om för tidiga tåg också. Godstågen brukar ibland kunna vara ett par timmar tidigare men av naturliga skäl är det inte så ofta det händer resandetåg eftersom dessa har annonserade tider att ta hänsyn till.

Dock har det hänt nu i kväll. Tåg 90399 låg 143 minuter före tiden när det nu passerade Älvängen på linjen mellan Trollhättan och Göteborg. Det gick dock i annonserad tid från Trollhättan och kommer om allt gå väl att komma till Göteborg 25 minuter före annonserad tid, men det är ju inte så farligt. Det är sällan resenärerna blir ledsna för att de kommer fram för tidigt.

Hur blev det nu så? Är Tågkompaniet landets bästa tågoperatör och det är därför? Ja, Tågkompaniet är enligt min mening landets bästa tågoperatör på persontrafiksidan och Tågåkeriet i Bergslagen (Tågab) på godssidan. Men det är inte därför. Utan det var så att banarbetet mellan Trollhättan och Göteborg blev klart ett par timmar tidigare än beräknat och därför fick Oslo-tåget fortsätta till Göteborg och resenärerna slapp byta till buss. Men ett indraget tåg kan inte återanordnas med samma nummer utan man tog det nummer som tomtåget, som skulle gått vid midnatt, hade. Och då blev det så här. Jag - ja, det är lika bra ett erkänna att det är jag som ligger bakom - har i flera år försökt få till något sådant här men det här alltid spruckit av olika anledningar. Men skam den som ger sig!

Det som gick


Det som inte gick

1 kommentar:

Anonym sa...

Håller med om tågkompaniet är bra på att passa tider, har åkt med dem några år på stäckan Västerås - Fagersta / ludvika.