söndag 21 februari 2010

Västergötland!!

Ända sedan Jesu tid har västgötarna satt sin prägel på historien. Nu var det kanske inte den bäste av Jesu lärjungar som var västgöte utan snarare värstingen, han som kom att förråda honom. Men vad då. Det gällde ju att tjäna pengar och då håller västgöten sig framme förstås. Lärjungen jag pratar om är Judas Iskariot. Det hörs ju på namnet att han kommer från Skara. Fast kanske inte ändå. Det står i Bibeln att han ångrade sig sedan han förrått sin mästare och fått sina 30 silverpenningar. Det är otänkbart att en västgöte skulle ångra en affär.

Nåväl, nu gör västgötarna rent hus under OS i Vancouver. Marcus Hellner som tog guldmedalj i går är nämligen västgöte. Nu väntar vi bara på Hanna Falk, också hon förstås västgöte (från Ulricehamn).

Vi västgötar gör rent hus även under schlagerfestivalen. I går vann fyra tjejer som kallade sig Timoteij i en trevlig låt som sågades rejält på förhand av sådana som begriper i tidningarna. Jag tyckte det var en väldigt trevlig låt, en korsning mellan Sarek och Nordman och några till. Och det är ett bra betyg, inte ett dåligt. Tjejerna i Timoteij kommer förstås från Västergötland. Förra veckan tog vi både första och andra platsen genom kompositörerna. Fredrik Kempe är från Vårgårda och Marcus Ubeda är från Ulricehamn. Fast bandet från Västergötland, Andra generationen, gick det något sämre förr. Vilket visar att svenska folket inte förstår västgötarnas storhet.

Nu behövs det bara att det sätts till några västgötar i Banverkets och Vägverkets ledning och gärna också i SJ:s ledning och ni skall se att tågen rullar och vägarna blir framkomliga igen. Kanske inte nu på en gång men i varje fall fram till sommaren.

Det kom en decimeter snö till i Borås i natt. Och mer skall det bli. Så nu finns här snö. Juniorbeaglen Pajo uppskattade detta förstås och minsann gjorde inte snön honom vänligt stämd också, så att han lugnt hälsade på två dvärgcollier vi mötte. Annars brukar han skälla på och morra åt mötande hundar.

Inga kommentarer: