torsdag 14 mars 2013

Inget har hänt

Det har varit tämligen händelselöst så här långt i mars. Egentligen inget att rapportera. Jag såg just i alla fall ett TV-program med Västgöta-Bengtsson, alias folkskolläraren Sixten Bengtsson. Ingen annan kunde berätta historier så målande och med sådan inlevelse som han. Det var en underhållande timme och se den gärna på SVT Play. Sök på Minnenas Television. Eller också någon av repriserna:
SVT24 16 mars 20.00
SVT1 17 mars 05.55
SVT1 19 mars 03.50.
Vem som nu tittar på TV vid dessa tider. Jo, på lördag då men då vill vi vill se Lasse Kronér i första avsnittet av "Smartare än en femteklassare". Vilket i varje fall inte jag är. Eller "Fångarna på fortet" i TV4 där ett lag från "Farmen" skall möta ett lag från "Expedition Robinson".

Apropå "Farmen", så är det just nu finalvecka och spännande värre. I nio veckor har det varit som mest spännande när lammen har rymt och att se hur farmarna lyckats fånga in dessa trots att de i princip gjort alla fel som kan göras. Man kan kanske ana att Gutta har utfört jobbet i bakgrunden. Samt öppnat grinden så att de har kommit ut. Nu drar det dock till sig. Stefan har försökt muta "juryn" att de skall rösta på honom. Han ångrade sig visserligen sedan men då blev förstås de i "juryn" förbannade eftersom de inte skulle få de 5 000 kronorna som dealen avsåg. Eftersom Stefan vid vinst skulle kammat hem en halv mille för väl beloppet anses väldigt snålt. Nu återstår den stora frågan: skall Stefan bli diskad?

I går inträffade i alla fall en jättenyhet i Sjuhärad. Sådant behövs nu när Sjuhärads-bandet State of drama inte tog hem "mello". Det blev i stället en kille som ser väldigt trevlig ut och - hör och häpna - kan sjunga som tog hem det hela och tog sig ända till Eurovisionsschlagerfestivalen i Malmö. Billigt blir det också för SVT. Robin Stjernberg bor nämligen i Hässleholm och det behövs alltså bara en biljett med Skånetrafiken för att han skall åka till Malmö. Loreen fick de betala mycket mer för att hon skulle få åka till Baku. Inte heller lär Robin komma att kritisera regimen i Malmö, även om det kan vara befogat. När man har en starke man som har bott i Borås och låter honom lämna sitt uppdrag förtjänar man inte bättre. Ilmar Reepalu heter han.

Jättenyheten enligt Radio Sjuhärad var att samma tåg tre morgnar i rad inte kunnat stanna vid plattformen i det lilla samhället Ljung och således fått backa tillbaka en liten bit. Nyheten illustreras med en liten filmsnutt som visar hur tåget förgäves försöker få stopp just in time. Hur visar man film på radio? Jo, se här 

Jag tänkte jag skulle skrivit lite om denna stora sensation och hade formulerat ut en del roliga kommentarer. Då finner jag att Lokföraren i bloggen I huvudet på en lokförare redan skrivit det jag skulle skriva. Bara så mycket bättre och så mycket roligare. Så jag nöjer mig med en länk. Det är den trevliga bloggen faktiskt värd!

Av någon anledning har jag inte en enda bild från stationen i Ljung. Så ni får nöja er med en bild på ett tåg av den typ som inte kunde stanna där. På den här stationen kunde det dock stanna men då var sommar och inte is på rälsen. Så svårt att stanna kunde det alltså inte Vara.


När man skriver om Västgöta-Bengtsson vore det väl ett fall för Bloggarnas granskningsnämnd att inte berätta minst en av hans flera tusen historier. Jag ber om ursäkt för att jag inte kan göra det lika målande som han men i alla fall:
I en "stûva" nånstans på Västgötaslätta satt mannen och läste i tidningen mennas frua hörde på.
- Dä står här i tinningarna att kineser'a kan kômma hit.
- Å uschanemej, dôm ä ju flera tusen. Tror du dôm kômmer änna hit?
- Ja, en kan allri veta. Ôm dôm kômmer så kan vi allri mer ha nôra påskeldar.
- Men du hemske. Varför dä?
- Jo, de fattar du la att ôm dôm kômmer hit flera tusen så äter dôm upp allt ris för ôss.
1 kommentar:

Lokforaren sa...

Tack för berömmet, Staffan! Håller helt med dej angående Robin S och Malmö!