måndag 1 juli 2013

När bokhyllan blev överansträngd

I går märkte jag att tre hyllor i min fina Billy-bokhylla, inköpt från IKEA för minst 20 år sedan, hade lossnat från sina fästen och vilade på böckerna under. Det är ju inte särskilt bra eftersom det inte går att ta ut dessa böcker för de rasar alltsammans. Så jag satte mig i går framför datorn och började leta bokhyllor på de större möbelvaruhusens hemsidor. Ja, IKEA hade förstås kvar Billy, men jag kände inte riktigt för att köpa och montera en bokhylla därifrån. Bokhyllor är väldigt stora och därför jobbiga att sätta ihop. Mio hade egentligen inga bra bokhyllor alls och de andra i Borås inte heller. Ja, Jysk hade en för 700 kronor men det var inte precis vad jag var ute efter.

I stället sökte jag "bokhyllor" på Google och hittade ett företag vid namn Englessons. Jag brukar handla mina kläder och skor från Engelssons i Falkenberg och har goda erfarenheter, men det här var alltså bara ett företag med liknande namn. De hade bokhyllor i alla former och jag hittade precis vad jag sökte. En bokhylla som var 109 cm bred och en som var 64 cm bred. Och 175 cm bred bokhylla var precis vad jag får plats med utan att möblera om hela sovrummet. Jag såg att Eliassons Möbler i Bollebygd förde Englessons varor.

Så jag åkte dit i dag. Det är bara ett par mil från Borås. Jag blev mottagen av en jättetrevlig kille som sprudlade av gott humör trots att det var måndagsmorgon. Skulle han mot förmodan tröttna på sitt jobb kan han säkert med stor framgång jobba som ishandlare på Grönland. Således sa jag att jag ville ha en bokhylla och han tog med mig på övervåningen där utställningen var. Där stod en soffgrupp. Precis en sådan som jag ville ha. En bekväm soffa och två bekväma fåtöljer. Han måste ha  noterat min längtansfulla blick och högg direkt:
- Behöver du inte en soffgrupp också?
Jovisst, det var just det jag behövde kände jag. Jag hade förvisso tänkt länge på att köpa ny soffa eftersom tyget bitvis är utslitet på den jag har nu. Och varför inte slå till nu? Jovisst, så blev det.

Det var nästan vi glömde bokhyllorna men så blev det en order på dem också precis så som jag ville ha den. Då frågade killen om jag inte skulle köpa ett soffbord också? Ja, jag hade faktiskt tänkt på det också och gör det varje gång jag var flisor i foten av det jag har nu. In på utställningen också och där stod soffbordet jag drömt om. Upp med det på ordersedeln.

Så jag lämnade den trevliga möbelaffären drygt 50 000 kronor fattigare. Men då ingår hemtransport och montering av möblerna hemma hos mig. Samt bortforsling av de gamla möblerna. Precis som jag vill ha servicen när jag köper möbler. Tänk att det inte var svårare att hitta en affär som insett att det finns de som vill ha det just så och att priset inte är det allra viktigaste. Nu tar det några veckor innan fabriken hunnit göra möblerna efter min beställning, men sedan blir det säkert bra här hemma.1 kommentar:

Anonym sa...

Tack Staffan ! för , "om lite varje." Det var trevlig läsning.

Jag har för längesedan.. jobbat för Interbus och Bjorn Kroll i Goteborg .På den tiden fanns kontoret på hamngatan och bussarna hade vi i Högsbo .Det var ett trevligt företag.Körde både Neoplan Mercedes och Bussing.
Jag flyttade sedemera till Varberg och började jobba på Bilspedition . Jobbade i Götet på Bilsped.. före Interbus-tiden.
Kul att du lagt ned så mycket jobb och historia.

mvh Tommy