onsdag 16 oktober 2013

Västtrafik i Stasis anda?

Västtrafik skickade nyligen ett mejl. De vill att jag skall ange mina grannar och vänner. Det vill säga de som har bil och inte åker med Västtrafik i dag. Om jag anger tillräckligt många och - det finns alltid en hake annars kunde jag ju ha kopierat min julkortslista - tillräckligt många av dem anmäler sig för att åka gratis med Västtrafik i 14 dagar så vinner jag ett fint pris. Det blir fria resor på Västtrafik för 1 000 kronor. Detta generösa pris delas ut till en angiv... deltagare i tävlingen skall det visst vara. Sedan blir det nio som får åka för 600 spänn och tio som får åka för 400. De andra får inget alls för sin insats. Jag vet inte varför jag kommer att tänka på Stasi. För de betalade ju i alla fall sina angivare bättre.

Så här skriver Västtrafik i mejlet:
Du har tagit ett riktigt bra beslut. Genom att resa med oss sparar du pengar och får tid över till annat samtidigt som du slår ett slag för miljön och föregår med gott exempel. Bra jobbat!


Hur många bilister känner du?
Vi önskar att fler gör som du! Därför genomför vi just nu en kampanj för att rekrytera nya resenärer. Har du en kompis eller någon i familjen som bilpendlar idag och som skulle kunna åka buss eller tåg istället? Då kan du ge dem chansen att prova oss gratis under två veckor i hela Västra Götaland, värde 750 kr. Dessutom har du själv chansen att vinna resecheckar på upp till 1 000 kr.

Tre enkla steg för att tävla

1. Klicka på länken nedan och fyll i dina vänners e-postadresser.
(De e-postadresser du fyller i används enbart för denna tävling. När den är avgjord raderas samtliga e-postadresser.)
2. Dina vänner får då en inbjudan via e-post för att kunna delta i kampanjen.
3.  
För varje vän som anmäler sig får du en poäng. Den som fått flest vänner att anmäla sig vinner en resecheck på 1 000 kr. 2:a–10:e pris resecheck på 600 kr, 11:e–20:e pris resecheck på 400 kr. Lycka till!

Tipsa och tävla om resecheckar

Tipsa andra om tävlingen via Facebook eller Twitter

Fakta om kampanjen
Vi genomför just nu en kampanj för att rekrytera nya resenärer. Vi hoppas att så många bilister som möjligt ska testa att resa med Västtrafik i två veckor. Om fler väljer att ta bussen eller tåget istället för bilen, får vi större möjlighet att utveckla kollektivtrafiken och göra den bättre. Det minskar trängseln på vägarna och gynnar både dig, dina medresenärer och miljön.

Stort tack för att du skickar utmaningen vidare!


Mejlet pryds också med en bild på en tjusig Västtrafik-buss. Var i Västra Götaland kan den vara tagen? Det finns ju många vackra platser här. Bilden visar sig dock vara tagen i Rumänien! Och bussen är rumänsk men har strajpats som en Västtrafik-buss. Bilden ingår i en reklamkampanj som Västtrafik gör, en video som väl rullas upp på våra biografer och i reklam-TV. Det är bra att de gör reklam - och inte nöjer sig med att skicka pressmeddelande - men det gör ju inget om den görs lite billigare. 


1 kommentar:

Anonym sa...

Hej Staffan, den görs billigare.... Det är därför den görs i Rumänien.
Vi åker till Sydafrika och filmar reklamfilm som i slutsumman blir extremt billigare och bättre än en nordisk produktion (för att det är fler filmarbetare och servicepersonal) men det är ofta regissörer från t.ex. Sverige.
Då ingår alla flygresor, hotell och personliga guider man får dagarna då det inte filmas.
Så en reklamfilm i Rumänien är BILLIG!