onsdag 13 augusti 2014

Alternativ torgträff med veteranbilar i Borås: tema tyska bilar

Någon torgträff för veteranbilar på Stora torget i Borås blev det inte i går. Anledningen var att det stundar val och torget har fyllts av valstugor. Men en tisdagsträff blev det i alla fall fast på Almenäs, ungefär en halvmil från Stora torget. Sjuhäradsbygdens Motorhistoriker finner alltid på råd. Så där stod de: alla funktionärer och den mobila korvgubben. Vad mer behövs för en lyckad tisdagsträff?

Jo, veteranbilar förstås. Jag räknade till cirka 75 sådana vilket var bra dels med tanke på den flyttade platsen men dels på det ostadiga vädret. Träffen började i strålande sol men snart så började svarta moln hopas runt om och det kom en rejäl regnskur. Åskan mullrade också på långt håll. Men glad stämning var det i alla fall och rätt mycket folk. Inte lika mycket som på Stora torget förstås, där många råkar gå förbi av en slump och blir intresserade. Men ändå ett hyfsat alternativ och bilförarna var säkert glada åt att stå på en fin gräsmatta med gott om utrymme i stället för att trängas på Stora torget.

Här följer ett bildsvep. Eftersom temat var tyska bilar så blir det bara sådana på bilderna.

Opel Kapitän från 1969.

 En gul Volkswagen 1302 cabriolet från 1972.

 Volkswagen Pick-up från 1970 med kran på flaket.

 Opel Kapitän från 1961.

 BMW är också tyska bilar, även om de har trasigt tak. 320 I Cab från 1989.

 Ännu en gul Volkswagen-bubbla, denna från 1966.

 Opel Kadett från 1964, året då jag tog körkort. Dock inte i en Kadett utan i en Rekord.

Volkswagen 1303 Cabriolet från 1974. Har bara varit i trafik cirka tre veckor sedan den nyregistrerades. 

 En upphottad Volkswagen Golf från 1975.

 Showens äldsta fordon blev denna Opel från 1931. Två sittplatser men med svärmorslucka bak där två till kunde få plats men inte tak över huvudet.


En veteranbilsträff med tyskt tema utan Porsche vore väl otänkbar. Här en 911 från 1972. 

Riktigt fin var denna Mercedes-Benz 280 från 1972. 

Ännu en Porsche 911, denna från 1969. 

Naturligtvis var vi också där med gamla 45an. Den fick en egen plats i ett skogsbryn alldeles intill de övriga. Att ge sig upp med den på gräsmattan var knappast att rekommendera på grund av bussens tyngd.

Som vanligt var det en del som samlades i bussen för en stunds trevlig samvaro. 

Nästa tisdag är det den sista veteranträffen för i sommar. Även den på Almenäs och vem vet: det kanske blir Almenäs framöver? Stora torget har visat sig att ibland bli väl trångt och dessutom gör andra arrangemang ofta att träffen får ställas in - eller flyttas.


Klick på mushjulet på en bild ger större bild.

1 kommentar:

FLAK sa...

Fina bilar men som vanligt..ja jag vet så kan jag inte låta bli att lovorda bussen, vilken skönhet..ja folkapickisen med kran var ju inte helt fel.