torsdag 20 augusti 2015

År 2015:s tionde och sista torgträff i Borås: nostalgikväll med charmtävling. Del 1: Svenska bilar.

I tisdags var det dags för Sjuhäradsbygdens Motorhistorikers sista torgträff för denna sommar. Tio träffar har därmed avhållits på Stora torget i Borås och ett par av dem regnade tyvärr bort. Det vill säga att det kom väldigt få veteranbilar och likaså besökare. Men det har också varit några verkligt fina kvällar vädermässigt och i tisdags var det en sådan. Uppskattningsvis lockades 125 bilar dit och ett stort antal motorcyklar därtill. 

För tredje året i rad har årets sista träff varit en mostalgikväll med charmtävling, en variant på Concours de Charme. Förare och passagerare, som kom i tidstypisk klädsel och gärna lämpliga accessoarer, deltog i en tävling om bästa tidstypiska ekipage. Ett fint pris från Verktygsboden väntade vinnaren av charmtävlingen. 

Själv ägnade jag mig som vanligt mest åt att fotografera de deltagande fordonen. Denna aktivitet har väckt viss uppmärksamhet och jag har fått trevliga kontakter med flera av funktionärerna och utställarna.SMH har också lovat att göra lämplig reklam för den här bloggen så om någon hittat hit på grund av denna hälsas vederbörande mycket välkommen hit. 

Som vanligt använder jag mig av http://biluppgifter.se/ för uppgifter om årsmodell och ägare. Jag garanterar dock inte att uppgifterna här är 100 procent korrekta. 

Första delen av rapporten från årets sista torgträff ägnas åt svenska bilar. Som vanligt är fotona helt subjektivt valda och bedömningen att just dessa bilder är mest intressanta görs helt av mig med hjälp av mitt eventuella omdöme. 

Volvo PV544 från 1965. Ägaren är en 62-årig man från Ljung och han har ägt bilen i 38 år och 5 månader.

Volvo PV444 från 1952. En 51-årig man från Hedared är ägare sedan 30 år och 5 månader tillbaka. PV brukade vara svarta men gick också att få i bland annat grönt.

CCC352 Volvo PV36 från 1937, även kallad Carioca. Den ägs av en 78-årig man från Brämhult och han har haft den i 36 år och 3 månader.

Volvo PV544 från 1965. Med en PV kunde man också dra husvagn.  Lite motigt i uppförsbackarna kantänka eftersom bilen bara har 90 hästar under huven. Ägaren är 55 år och en man från Sätila. Han har ägt den i 26 år och 9 månader. Jag har tyvärr inga närmare uppgifter om husvagnen.

Volvo PV444 från 1956. Samma ägare som till bilen ovan men denna har han bara haft i ett år och fem månader.

 ECZ499. Volvo Amazon från 1968. Ägare är en 49-årig man från Fotskäl och har varit så i fem år.

Volvo PV830  från 1954. Dessa bilar var mycket vanliga som taxi på 1950-talet och några årtionden framåt. Mycket rymliga var de. Ägare är en 76-årig man från Fristad och han har ägt bilen i 29 år och 8 månader.

Slutar med en Saab. Bilmärket som enligt vad som sades på nyheterna i går kommer att börja tillverkas igen av kinesiska NEVS. Men den lär inte få heta Saab då. Årsmodell 1965 och ägare är en man på 69 år från Alingsås. Han har haft bilen i ett år och fyra månader. 


Fortsättning följer...

Inga kommentarer: