onsdag 3 juni 2009

Teaterbiennal i Borås

Nu fungerar spisen igen utan att det blir strömlöst i hela lägenheten. Vår gamle trotjänare Heikki var uppe och bytte två plattor. Och det är precis som jag alltid hävdat: det är inte bra att städa. Antagligen hade tjejerna blaskat på för mycket vatten som trängt in och förorsakat kortslutning. Man får vara glad att det finns jordfelsbrytare annars hade städningen varit onödig eftersom hela lägenheten brunnit upp.

När vi skulle lämna Stora torget med den gamla bussen från 1945 i går så var det svårt att komma ut för någon hade monterat en sockel mitt i vägen. Först en bild på bussen tagen i går. Cykeln är reservfordon.

Orsaken till detta avslöjades i dag när jag gick förbi Stora torget. Det hade nämligen kommit en helt ny skulptur på plats. Fernando Botero heter konstnären bakom denna som av någon konstig anledning fått namnet "Naked woman". Boråsarna tycker som vanligt "de va la onödigt" och tycker att Borås stad skulle satsa på bättre mat till de gamla i stället. Det är bara det att staden inte betalat ett öre. Skulpturen är ett lån och kostnaden för detta har privatpersoner stått för. Själv blev jag glad är jag såg den. Jag kände mig genast betydligt smalare och mycket riktigt pekade vågen när jag kom hem på 94 kilo. Det var många år sedan jag vägde så lite.
Anledningen till att skulpturen kommit på plats är att det just nu är teaterbiennal i Borås. Staden är således full av skådespelare. Många kände jag igen från TV och jag fick kämpa hårt för att inte hälsa på dem. Jag har nämligen lite svårt för att skilja på personer som jag känner från TV och som jag känner från real life. Bland annat såg jag rektorn Ulla från Andra avenyn gå omkring på stan. Jo, hon var nykter. Claes Malmberg skulle komma senare men Miakel Persbrant kommer inte alls. Caroline af Ugglas kommer dock. Nä, nu börjar det här låta som Faddes memoarer så det är väl bäst att lägga av.

På Stora torget var det svårt att freda sig för alla valarbetare. Tror de verkligen att de lyckas övertala någon att rösta på deras parti bara för att de hoppar fram och säger hej: "Är du intresserad av att veta mer om Stora knölpartiet?" En väl framfusig man från Piratpartiet avfärdade jag dock med "Du, jag har inte bestämt mig för hur jag skall rösta eller ens om jag skall rösta. Bara en sak vet jag: jag kommer inte att rösta på Piratpartiet." Han dröp av. Men jag tänker verkligen inte rösta på ett parti som anser att det bara finns en fråga för EU 0ch det dessutom en riktig struntfråga. Så jag röstar nog i alla fall. Om inte annat så för att försöka stoppa Piratpartiet och Sverigedemokraterna.

3 kommentarer:

En BL Förare sa...

Hej.
Vad är det för kamera du använder till dina bilder?
Jag tycker det är mycket bra kvalité på fotona, det beror ju förstås till viss del på fotografen också :-)

pappa B sa...

Tjosan i maräntårtan
Fet kärring av sten ni fått i Borås. Är detta en hyllning till alla finska sömmerskor som trampar knallebygdens gator och torg?
Kul att visaren på vågen rör sig neråt. JAg har ju sett min stå stilla under enlängre tid, fast nu jävlar hoppade den ner till 93 här om dagen. Allt väl med dig hoppas jag. Själv har jag filmat en div. 3 match på Rudalen, kallt som bara den och blåsigt så att alla mjällen försvann. Vi höres
bernt

Staffan Sävenfjord sa...

Beträffande kamera så har jag en ganska enkel sedan, en semikompakt Canon PowerShot S3IS som kostade lite dryg 4 000 kronor när jag köpte den för två år sedan. Jag är mycket nöjd med den, framför allt för att den är lätt att ta med sig och att den har inbyggd optisk zoom på 12 gånger. Skall man få detta med en systemkamera lär man få satsa bortemot minst 20 000. Och så har man ett par kilo att släpa på.
Om en text blir bra så beror det inte på skrivmaskinen eller ordbehandlingsprogrammet utan på författaren. Det finns de som säger att det är samma sak med fotografier. Fast det är klart: ett bra ordbehandlingsprogram underlättar att skriva bra texter. Samma sak med en bra kamera.