onsdag 15 december 2010

Dubbeldäckarna har kommit

Som jag redan skrivit så började den kraftigt förbättrade busstrafiken mellan Borås och Göteborg i söndags. Numera är det dubbeldäckare som gäller och en buss var tionde minut. Åtminstone står det så på pappret. I själva verket var bussarna dock rätt mycket försenade i synnerhet sen eftermiddag och det blev betydligt längre mellan dem. Snåla tidtabeller är ett elände och det verkar vara att bussarna nu skall gå ut via Åkareplatsen-Korsvägen i Göteborg som gör att de har svårt att hålla tiden. Men det var också en trafikolycka som skapade en del köer i måndags och sådant är ju svårt att gardera sig mot.

Det lär nu gå 91 förbindelser mellan Borås och Göteborg per dag med buss eller tåg. Då är bara Västtrafiks förbindelser inräknade. Det går också att åka med Swebus och Bus4you. Eller med Flygbussarna om man byter vid Landvetters flygplats. Med dessa blir det en bit över 100.

Bussarna har väckt blandade reaktioner bland resenärerna. Kort sagt kan de sammanfattas som de som framförs i Radio Sjuhärad (negativa) och de som framförs av alla dem som inte kommer till tals där (positiva). Jag skall väl prova bussen så småningom och kommer då med en mer initierad rapport. Men snygga att se på är de i alla fall även om saltade vägar sätter sina spår på bussarna.Det går också "vanliga" bussar. Dessa går inte så ofta och tar den lite längre vägen via Bollebygd. Från Borås är det inte särskilt många resenärer i dessa bussar. En och annan som inte tror på linje 100:s nya hållplats (den har ju alltid gått härifrån) och så någon som skall till Bollebygd. Men mellan Borås och Bollebygd går också tåg och andra bussar. Antagligen får den här bussen lite fler resenärer mellan Bollebygd och Göteborg.Dessutom finns en ny linje - 102 - som går direkt från Göteborg till Sjukhuset i anslutning till arbetstiderna, åtminstone för dem som jobbar kontorstid. Denna blev snabbt så populär att det blev ståplatser första dagen.

Man kan aldrig informera nog tydligt. Det har Västtrafik tagit fasta på. Men att annonsera om samma bussavgång åtta gånger är väl ändå lite overkill.


För övrigt så kollade Farbror Blå nio bussar i Borås i går. Av nio kollade bussar så blev nio underkända och fick omedelbart tas ur trafik. Åtta från Borås Lokaltrafik och en från Veolia. Så grannen fick ta taxi från ICA Maxi och hem i går eftersom ingen buss kom. Men Västtrafik lär betala taxin.
http://www.bt.se/nyheter/boras/nio-bussar-fick-tas-ur-trafik-efter-kontroll%282214332%29.gm
Även om nu polisen kan förefalla lite onödigt petig är det ju inte något hedrande resultat.

Nästa gång jag bloggar skall jag skriva om en av de nya busslinjerna i Borås som har en rätt skandalöst felkonstruerad tidtabell.

Bilderna blir större om man klickar på dem. Kanske inte behövs på dubbeldäckarna: de är stora nog redan som de är. 4,2 meter höga och 15 meter långa.

2 kommentarer:

sjguide sa...

Åkte med denna dubbeldäckare i måndags. Återkommer med en recenssion.

sjguide sa...

En liten utvärdering:

http://sjguide.wordpress.com/2010/12/17/resa-med-vasttrafik-100/