torsdag 1 september 2011

Besök från Stockholm

I Borås blir vi imponerade när vi får besök från Stockholm. I dag kom således ett par i åldern 65+ från Stockholm och besökte vår vackra stad. Besöket började med att de fick stiga in i Borås Lokaltrafiks nyaste buss, faktiskt färsk för dagen, och åka till Sobacken. Det är Borås sopförbränningsstation där det bland annat framställs biogas. Det lär inte lukta så gott där ute men det störde inte det här paret. De var glada för att Borås visade ett av sina trevligaste utflyktsmål.

Därefter åkte man tillbaka in till Borås och Borås stad bjöd på lunch på Sinnenas hus.Lunchen lagades av elever på Almåsgymnasiet men tycks ha smakat gott av de glada minerna att döma. Mannen från Stockholm var mycket glad och vinkade vänligt åt oss boråsare.

Medan mannen funderade på om han skulle gå in i bussen eller ringa efter en helikopter stod hustrun och vinkade till andra boråsare.

 Så var det då äntligen färdigvinkat och det blev buss i alla fall. Mannen släpper chevalerskt hustrun före.

En trevlig man på motorcykel åkte före bussen för säkerhets skull.

Och några allvarliga män i en svart Audi åkte bakom bussen, också för säkerhets skull.

På Sandwalls plats i centrum vid Tony Craggs skulptur Declination hade många boråsare samlats för att hälsa på stockholmarna.

Även vid Södra torget intill hade många samlats vid Charlotte Gyllenhammars skulptur Ute. Borås minsta och populäraste skulptur. Skulle stockholmarna gå förbi här tro?

I Anna Lindhs park där Reuterswärds kända skulptur "Non violence" (den knutna revolvern) finns hade andra samlats. Tänk att ett par stockholmare kan vara så intressant.

Hustrun är mycket glad åt det trevliga mottagandet. Hon har till och med fått blommor. Bakom henne går kommunalrådet Ulf Olsson.Och bredvid går en man som hade förmågan att vara med överallt och som alltid tittade rätt in i min kameralins. Undrar vad han hade för uppgift?

Även maken var glad åt att gå skulpturvandring i vår vackra stad. Solen tittar fram och solglasögonen har kommit på.

Men de hade tyvärr inte tid att stanna så länge. En bil från Taxi Borås kom och hämtade dem. Varför är det aldrig den som kommer när jag ringer efter taxi till Landvetter.

Ett mycket trevligt besök men givetvis var det en fårskalle som skulle förstöra nöjet för såväl stockholmarna som oss som mött upp för att titta på dem. "Demokrati fullt ut" stod det på lakanet som var för stort för att han skulle kunna hålla det utvecklat. Vad han nu menade med det. Men det gjorde inte så mycket. Han hade nämligen ställt sig på en plats där besökarna inte gick förbi.

Så var besöket från Stockholm över för den här gången. Jag undrar vilka de var egentligen. Och om alla stockholmare får ett så här storslaget mottagande. Samt om vi boråsare får det om vi kommer till Stockholm.

Större bilder? Det fixar sig om du klickar på dem. 

Inga kommentarer: