tisdag 27 mars 2012

Grön Tele - hur länge skall de få hålla på?

Föga anade jag vilket ståhej jag skulle ställa till med det här inlägget. http://savenfjord.blogspot.se/2011/06/gron-tele-slar-till-igen.html. Men nu har det blivit 37 kommentarer och visst finns där en och annan positiv också men bilden blir ändå rätt entydig: Grön Tele jobbar med att försöka lura på gamla människor deras fasta telefonabonnemang genom att försöka lura dem att det är Telia som ringer. Nix-register och sådant är inget de bryr sig om. Det finns också starka misstankar att om någon svarar ja på t ex frågan "Är du nöjd med ditt fasta telefonabonnemang" så klipps detta svar ut så att det i stället svarar på "Vill du ha abonnemang hos oss?". Sedan är det på gång: plötsligt har den gamla fått ett telefonabonemang som fungerar dåligt, är dyrt och där kanske rentav inte eventuellt larm fungerar. Har den gamla Internet-abonnemang på telefonnumret hos Telia så finns det inte tillgängligt längre.

Företagets vd Jonathan Persson har erbjudits att kommentera här i bloggen men det gör han inte. Han går knappt att nå per telefon och de som lyckats med det vittnar om att det är helt meningslöst att prata med honom. Grön Tele vill inte tillåta uppsägning av abonnemang men har man tur så fixar den tidigare leverantören det.

Skall det verkligen få gå till så? Grön Tele borde ha stoppats för länge sedan. Får du ett samtal från Grön Tele - du kanske måste fråga en gång extra var de ringer ifrån - så tacka bara för att de visat sådant intresse för din lilla person att de brytt sig om att ringa upp dig, önska dem en trevlig dag och att ni aldrig hörs mer och lägg på luren. Eller släng på den om du har en sån där gammaldags lur. Det smäller så skönt i örat på den som sitter i andra änden då. Och framför allt: använd inte ordet "ja". Det finns bra alternativ "det angår inte dig", "inga kommentarer", "dra åt helvete". Läs också detta http://savenfjord.blogspot.se/2012/03/konsumentverket-utreder-gron-teles.html

Fortsätta gärna kommentera och berätta om era erfarenheter. Får jag tid och lust skall jag göra en sammanställning och försöka intressera någon tidning eller TV:s Plus. Och sedan skall jag ta itu med alla andra telefonbolag som försöker lura gamla med telefonsamtal. Eller på nätet.

Det senaste är nu, läste jag i tidningen, att man om man är inne på vissa sidor (det står inte vilka men jag misstänker att de innehåller lätt- eller oklädda människor) så låses datorn och man får ett meddelande som ser ut att komma från polisen att man har varit inne på en olaglig sida och därför fått operativsystemet låst. För 100 euro i böter kan man få det upplåst igen. Tro det den som vill. Självklart är det inte polisen som ligger bakom.

Så porrsurfa lugnt och kolla att antivirusprogrammet är uppdaterat.

1 kommentar:

Anonym sa...

Tyvärr verkar inte Konsumentverket gjort mycket ännu. Det är patetiskt hur långsamt det verkar gå för Konsumentverket/polisen att undersöka sådana här personer.

För någon dag sedan blev mina föräldrar uppringda och detta företag påstod sig vara en del av Telia, och frågade vad dom tyckte om deras fasta telefon därför att många andra i området hade börjat klaga på den fasta telefonin påstod dom. Dom sa att dom var nöjda med det när frågan kom upp, och det lät som om allt var en undersökning från Telia.

Dom tackade inte ja till något byte av operatör men verkar nu ändå blivit kund Dom kontaktade genast konsumentverket och Telia men det ska inte behöva göras om staten gjorde sitt jobb.

Om ni blir uppringda, kontakta genast er leverantör och säg till dom att under inga omständigheter koppla bort er som kund! Kommer det till det blir det bara extra krångel och möjligen mer kostnader.