fredag 22 juni 2012

Årets midsommar på Flenstorp

Midsommarfirandet i Kinnarumma Hembygdsförenings regi på Flenstorp har traditionsenligt besökts. Det har den sympatiska vanan att börja redan klockan 11.00 och det var ovanligt bra just i dag eftersom det då fortfarande var fint väder. Lite senare på dagen har moln dragit över bygden och det blir nog snart regn.

Midsommarstången låg som vanligt klar, iordninggjord av flitiga medlemmar kvällen före.

Det brukar vara mycket stånk och stön innan den är på plats men i dag gick det så snabbt att jag råkade missa själva resningen av stången medan jag för ett ögonblick tittade åt ett annat håll.
Så där stod den plötsligt på plats. Det behövdes bara lite efterjustering.

Sicko ser förväntansfull inför midsommarfirandet. Skall det komma några trevliga hundar?

Jodå, det gjorde det. Åtminstone den här ville leka.

Bosse Sjöholm trakterade som vanligt dragspelet.

Därmed ackompanjerade han också dansen runt stången som vanligt ledd av Gunnel, som också sjöng Idas sommarvisa till gitarr. 

"Vi gå runt kring en midsommarstång" och "Så här göra vi när vi tvätta våra kläder". 

 Så kunde man också slösa bort sina pengar på chokladhjulet.


Eller köpa en lott och vinna en av dessa vackra blommor. Tyvärr hann lotterna ta slut innan jag fick tillfälle att köpa någon. Det kan bero på att det aldrig varit så mycket folk på Flenstorp en midsommarafton som i dag.

Kaffe och fyra kakor kunde köpas för 25 kronor, vilket väl måste betraktas som billigt. Ändå hörde jag dem klaga på att det var alldeles för dyrt. Men vi är i trakter där det finns många människor med ekonomiskt sinnelag. Eller snåla som man också kan säga. Kaffet kunde med fördel avnjutas ute på gräsmattan.

Detta var en liten rapport från dagens antagligen mest anspråkslösa midsommarfest. Radio Sjuhärad var inte på plats i år, vilket de annars brukar vara. Antagligen är det för att detta är det enda midsommarfirande de hinner få med i sändningarna innan de avslutas för dagen.


Större bilder? Inget problem. Klicka på en av dem och ett bildspel öppnas. Där kan du sedan klicka på varje enskild bild och få den ännu större.

Inga kommentarer: