fredag 22 februari 2013

Förbättrad tågtidtabell Göteborg-Karlstad


Det här är tåget som går mellan Göteborg och Karlstad. SJ tycks i ett pressmeddelande vara nöjda med resandeutvecklingen på den här linjen för i ett pressmeddelande skriver de: "När den nya tidtabellen infördes i december ökades antalet dagliga tur- och returresor mellan Karlstad och Göteborg från fem till sju." Sju resor om dagen i varje riktning det blir, låt mig nu få stämma av med kontrollrummet. Jo, det blir en resa (resenär) per tåg.

Eller hur nu SJ menar. Att formulera pressmeddelanden är inte lätt. Men man får nog skilja på "resor" och "turer" - eller "avgångar" om man hellre vill. Om man nu menar att man ökat från fem till sju avgångar i varje riktning så blir det rätt nämligen. Förutom att det står "alla dagar". Lördagar och söndagar har man visserligen också ökat men från en lägre nivå.

Nu gör SJ stor sak av att man lyckats komma överens med Trafikverket och "övriga operatörer" så att man kunnat få tågen att gå på bättre tider än förut, tider som passar pendlarna. Bloggen kan dock nu avslöja att anledningen till att man tidigare haft tider som inte passat pendlarna är att man inte beställt tider som skulle passa pendlarna. Man har beställt tider så att det skall bli bra fordonsomlopp och bra personalturer. Det är mycket därför man fick sådana tider av Trafikverket vid tilldelningen. Det är så det fungerar nämligen.

Men varför skulle SJ berätta detta när de kan berätta om sina stora och unika insatser för att göra det bättre? Huvudsaken är dock att man insett sitt misstag och att pendlarna nu kan börja använda tågen igen. Fast de får vänta till 1 juli. Och då har de väl semester. Men någon gång i augusti blir det klart.

Inga kommentarer: