måndag 1 maj 2017

"Loket som inte fanns" finns nu i Ängelholm

Ni kommer väl ihåg Märklin-modellen av SJ:s Da-lok. En del av serien kom att lackeras i grönt trots att den färgsättningen inte fanns i verkligheten. Men år 2015 lät NetRail lackera ett Da-lok i samma gröna nyans som Märklin använde. Om ni inte minns finns inlägget om detta här.

Men vad hände sedan? Jo, jag fick i dag ett mejl från Jochum Ressel, Netrails vd. Han berättar att loket numera finns på Järnvägarnas Museum i Ängelholm. Leveransen skedde förra helgen med bogsering efter NetRail Ma 876 från Gävle via Krylbo, Hallsberg och Göteborg till den nya platsen utanför museet. Med var även NetRail Tbis-vagn, som var lastad med två banmotorer. Dessa finns lagrade i Ängelholm för ett eventuellt framtida motorbyte.

- Bättre plats finns nog inte för loket och det kommer att skötas om på bästa sätt är min övertygelse, kommenterar Jochum flytten.

Bilden har jag fått från Netrail och den visar loket (till vänster) vid den tidigare uppställningsplatsen hos Sveriges Järnvägsmuseum i Gävle klart för att bogseras till Ängelholm.


Inga kommentarer: