lördag 7 mars 2009

Dagen efter kvällen före

Som jag skrev om tidigare var jag på herrmiddag i Bollebygd i går. Det var trevligt att träffa gamla kollegor som jag inte sett på ett par år, i vissa fall inte på fem år, och det är ju kul att de bjuder in en gammal pensionerad gubbe som jag. Vi hade många trevliga samtal om järnvägens framtid och även dess baktid. Men jag fick innan jag gick hem avlägga ett löfte att inte återge dem här på bloggen. Jag håller alltid mina löften.

Huvudet har alltså i dag känts som om det varit minst två nummer för stort. Jag förstår inte hur jag kunnat vara så törstig i dag när jag drack så mycket i går. Det kunde ha varit ännu värre om det inte varit för SJ - eller snarare Banverket. Genom att vi fullkomligt i onödan fick vänta i 14 minuter på ett mötande tåg i Borås då mötet kunde flyttats till Sandared blev en fd kollega och jag så sena till Bollebygd att vi missade den första välkomstdrinken. Nåväl, till skillnad från SJ lyckades vi väl köra in det mesta av förseningen och dricka i kapp.

Ibland är världen ganska konstig. Jag blir lika barnsligt förtjust när jag får veta att min blogg blir läst utanför den närmaste bekantskapsgränsen. Ännu mer förtjust när jag får beröm för den. Således fick jag i dag ett mejl från Birgitta i Upplands Väsby, som läser denna blogg. Hur hon fått reda på att den finns? Ja, inte den närmaste vägen precis. Det visade sig nämligen att vi har en gemensam brevvän (eller i mitt fall mejl-vän) i Tokyo - Yaichi. Han läser och skriver svenska (vilket gör mig mäkta imponerad) och han läser tydligen min blogg. Och hade rekommenderat Birgitta att också göra detta. Om du läser detta, Yaichi, hoppas jag du har det bra och tackar för din rekommendation. Jag tar gärna emot fler läsare i Japan. :-)

I kväll tittade jag på Andra chansen till Melodifestivalen. Inga större överraskningar: Sarah Dawn Finer och Caroline af Ugglas vann sina dueller och åker till Globen nästa lördag. Om de sedan fortsätter till Moskva kan betvivlas. En större överraskning var väl att Amy Diamond inte fick internationella juryns pris utan Sofia Berntsson. Jag gillar Amy men jag måste säga att Sofias låt var en av de få som jag verkligen tyckte om.

Jag glömde visst att kommentera förra veckans tävling. Det märkliga var väl då att Sarah Dawn Finer bara gick till andra chansen. Sedan undrar jag om det där numret med den där tjejen från Bullerbyn (Anna Sahlin) och norskan Maria Haukaas Storeng var något slags parodi. Men det var i alla fall det mest sevärda numret: Marias klänning kämpade en hård kamp med hennes bröst och rumpa. Jag bara väntade på att någon av dessa tre utbuktningar skulle titta fram men klänningen vann kampen. Tyvärr. Till skillnad från mitt huvud var inte klänningen för stor utan för liten. Minst fyra nummer.

På måndag skall jag göra ett nytt försök med det där reportaget i Helsingborg som det onda knät stoppade i januari. Nu är det dock så pass bra att jag räknar med att kunna köra dit. Tillbaka också. Jag har för övrigt lagt av med käppen. Det går faktiskt bra ändå. Sedan på tisdag skall jag åka tåg till Malmö. SJ har varit mer nervösa för den resan än jag. Två gånger har de nämligen ringt och meddelat att tiderna för det tåg jag skall åka med är ändrade och tåget är det tidigarelagt. Och det är det. Mellan Stockholm och Norrköping. Men jag skall åka mellan Alvesta och Malmö och där är inga tider ändrade.

1 kommentar:

Björn sa...

För min del har de ringt säkert 10 gånger för att meddela det.....