tisdag 21 juli 2009

Ettårsjubileum

I dag bjuder jag på tårta.
Det beror på att min blogg i dag fyller ett år. Det var nämligen den 21 juli 2008 som jag skrev min första blogg. Den handlade om lite av varje, bland annat om Kim Kärnfalks då nyutkomna självmemoarer. Jag fick sedan en kommentar från Kim själv om denna, så där dök i alla fall en oväntad läsare upp.Annars har jag under året förstått att många följer den här bloggen och jag ber att få tacka för visat intresse och hoppas att både ni och jag orkar hänga på ytterligare ett år.


I går tog jag mig till Vara, som jag redan tidigare skrivit om. Det var lugnt där och det fungerade fint med utväxlingen mellan tåg och buss. Tågen blev cirka tio minuter sena, och det är väl inte mycket att säga om. Vid urspårningsplatsen i Håkantorp var det mycket jobb med att återställa spåret och det tycks behöva en hel mängd nya sliprar.


Men jobbet är i full gång att riva upp de gamla och på torsdag räknar man med att tågen skall gå som vanligt igen.

På vägen till Vara passade jag på att äta lunch på Värdshuset Prästkragen intill E20 i Naum strax utanför Vara. Det är ett bra matställe med rikliga portioner. Men tyvärr störde lunchen av barnfamiljen. Jag har inget emot barn, inte ens om de skriker. När det är föräldrar som dessa två som bara kan prata med barnen genom att ryta åt dem har jag dessutom förståelse för att barnen blir lite stökiga. Nu hade barnfamiljen förstås också satt sig mitt i matsalen, trots att de var de enda gästerna före mig. Det gjorde ju att jag inte kunde hitta något hörn långt ifrån dem där jag kunde få lite lugn och ro.

Så blev det då det obligatoriska besöket på Conditori Nordpolen.

Där var det lite stökigt eftersom det var ett gäng pensionärer som till varje pris skulle ha gårdagens eller förrgårdagens bröd före mig. Till detta kom att kassaapparaten krånglade. Men till sist kunde jag beställa min budapeststubbe och kaffe, serverat vid bordet med kaffet i kanna och ett glas vatten till. Jag såg också att stationhuset fått ett kafé med tillhörande glassbar. Och det var inte vilken glass som helst utan "hemlagad italiensk". Vara har seglat upp till en kulinarisk höjdpunkt!

1 kommentar:

Kenneth Svensson sa...

Gratulerar Staffan,

Beklagar bara att min gratulation kom lite sent men jag har haft problem med att kunna skicka iväg kommentarer. Nu tycks det i alla fall fungera.
Hoppas jag.

Vännen
Kenneth