fredag 31 juli 2009

Slappardagar

Det har varit väldigt lugnt de senaste dagarna. Jag har gått hemma och gjort i stort sett ingenting. Kan vara lite skönt det också. I dag hade jag tänkt ge mig ut på en liten utflykt i dag och titta på cykeltävlingarna i Herrljunga och Vårgårda, men så kom två saker emellan: det uppklarnande vädret kom inte så snabbt som meteorologerna förutsagt och så flammade min fars rosfeber upp. Så jag måste vara beredd att ta hand om hundarna om han skulle läggas in på sjukhus. Så illa blev det dock inte. Efter ett besök på vårdcentralen och en massa prover så fick han åka hem igen med en burk antibiotika. Vi får väl hoppas att den hjälper den här gången. Rosfeber är ingen ständig sjukdom men den blossar upp lite då och då med utslag och febertoppar. Dessa brukar snabbt gå tillbaka: i går hade han 39 grader och i dag var det nere i 36.

I onsdags var jag i Ängelholm och Laholm och tittade på ersättningsbussarna. Det är banarbeten där som gör att tågen ställs in mellan Båstad och Ängelholm, men bussarna tar vid redan i Laholm. Där stod därför ett antal bussar och väntade vid stationen som går under namnet "Det lilla huset på prärien". Det kanske är mest praktiskt att ha den i närheten av spåren men annars har det ju också varit bra att ha den närmare än tre kilometer från centrum. Nu ligger den i ett helt öde område. Fast dessa dagar är det ju lite liv när tågresenärerna skall byta till buss.

Det var gott om bussar - fem bussar till varje tåg - så det blev ingen trängsel för resenärerna. Vid varje avgång sågs några av bussarna gå tomma. De kunde kanske ha stått kvar till nästa tåg men ingen visste ju hur det skulle se ut vid vändningen i Ängelholm. Här kommer resenärerna där från tåget med sina väskor och bussförarna får bättre motion i armen när det gäller att peka på rätt buss än vad de får när de vrider ratten.

Det blev en trevlig dag och dessutom visade sig solen överraskande under eftermiddagarna. Meteorologerna hade talat om regn. Fast det är ju bara bra när de har fel åt det hållet. Och just nu börjar solen tränga fram här i Borås.

Inga kommentarer: