tisdag 18 augusti 2009

Inget har hänt

Jag har varit dålig med att skriva på bloggen på sista tiden men det beror på att det inte har hänt så mycket. Dagarna går sin gilla gång och jag har något som liknar semester. Eller hemester som det heter nuförtiden när man är hemma och tar dagen som den kommer.

Sitter alltså här i lugn och ro och lyssnar på Vinyl107 via nätet. Trevliga låtar men jag irriterar mig på reklamen. Och i synnerhet den där jingeln frin Vinyl107 själva om att de har en garanti att aldrig spela samma låt två gånger mellan nio och fem. "Det kan ingen annan radiostation lova". Kanske inte det men spelar det någon roll om de skulle råka spela samma låt två gånger. Dels sitter man ju knappast klistrad vid radion och en bra låt tål alltid att höras om igen. Det är då betydligt mer irriterande om att de tjatar om detta ett par gånger i timmen. Kanske skulle bojkotta dem tills de lovar att inte sända samma reklam två gånger mellan nio och fem.

I går vid lunchtid rev en lastbil ned kontaktledningen på järnvägen mellan Borås och Göteborg i närheten av Bollebygd. Lastbilsföraren hade glömt att fälla ned sidoväggen innan han körde. Ofta är det kranar de brukar glömma. Om nu lastbilsförare är så tankspridda borde det inte finnas något hinder från att köra innan de fällt ned kranar och väggar. Det kan ju inte vara tekniskt omöjligt. Om jag glömmer bilbältet ljuder en summer, först lite diskret och sedant outhärdligt. Det blev alltså ersättningsbussar under eftermiddagen i cirka fem timmar. Var nere vid centralen och kikade på det. En av förarna som kände igen mig sedan SJ-tiden och kommenterade: "Jag trodde det skulle bli bättre när du slutade på SJ men det blev det verkligen inte". Där var något som kan beskrivas som kaos - eller värre. Hundra resenärer utanför varje buss och en chaufför som försökte få kontakt med Bussakuten för att fråga om det var han som skulle köra. I hastigheten glömdes ett helt tåg bort men resenärerna från Borås valde väl ordinarie buss i stället. Åtminstone de som skulle till Göteborg.

Värre var det för en man i räddningstjänstens uniform som skulle till Hindås. Jag vet inte om han befann sig på utryckning. Kan det vara så att räddningstjänsten spar pengar på att skicka sin personal med tåg i stället för brandbilar med blåljus? Det stod säkert också resenärer i Sandared och Bollebygd och väntade på ersättningsbussar som aldrig kom.

Klockan 17.32 fanns dock fem bussar framkörda för att köra till Göteborg. Det var cirka tre mer än behovet. Men inga resenärer kom. Då kom plötsligt tåget. Tågtrafiken hade släppts på utan att någon meddelat förarna på ersättningsbussar. Så dessa fick åka hem till Horred, Bottnaryd och Gnosjö igen.

Tycker du bilderna är för små. Klicka på dem och du blir slagen med häpnad!

Inga kommentarer: