torsdag 7 oktober 2010

Åter till livet

Det fanns en del som talade för att det bara skulle bli 300 blogginlägg från min sida. I dag skulle jag nämligen få min dom på urologen vid Skene lasarett. Var det cancer som gjort att min prostata vuxit och således gör att jag får gå och kissa minst varannan timme - något mindre på nätterna - eller var det s k godartad prostataförstoring?

Där kom jag således i god tid till receptionen och blev vänligt mottagen med beskedet att jag skulle bereda mig på lång väntetid eftersom doktorn var sen. Nåväl, jag hade ju gott om tid men det var en komplikation. En timme innan jag fick träffa läkaren skulle jag nämligen göra ett så kallat flödesprov. Det går ut på att min kissar i en dator. Ja, inte direkt i datorn utan i en tratt och då mäter datorn upp hur fort och hur mycket det kommer. Då gällde det förstås att vara nödig och det var stränga förhållningsorder att man inte fick urinera (som det heter när det skall vara fint) två timmar innan.

Detta hade inte varit så stort problem om jag fått göra provat på den utsatta tiden. Men det drog ut och när det dragit över en halvtimme så började det bli svårt att knipa. Dock förstod receptionen mitt dilemma och någon minut efteråt fick jag göra provet. Sedan skulle jag vänta på doktorn. En kvart innan utsatt tid blev jag inkallad. Doktorn hade kört in förseningen. Och inte blev han senare av konsultationen för mig. Det tog väl en minut och han konstaterade att det inte fanns några spår av cancer och att förstoringen var godartad. Den krävde i nuläget inte operation utan jag fick några kapslar som jag skall ta en om den och som förväntas göra att jag inte behöver kasta vatten (som det också kan heta när det är fint) lika ofta.

Det känns skönt att veta att det inte var något allvarligare. Så nu laddar jag om... Och firat med en bananbakelse från Kinna Finbageri. Missa inte det om du har vägarna förbi Kinna eller Skene, där de finns på Ehrnholms konditori.
http://www.kinnafinbageri.se/visa.lasso?ukat_id=8000000000035404&kat_id=84500000000011113&kunder_id=8000000000000466&mall=2-spalt.lasso

1 kommentar:

Anonym sa...

Glädjande Staffan!

Gott att höra att du inte måste sluta blogga pga någon sjukdom.

När jag klickade på bilden av den fina bananbakelsen blev bilden inte större.

Hälsningar
Leo