fredag 29 april 2011

En promenad med Pajo i Ulricehamn

Min far hade i går fått tid för att byta till sommardäck i Ulricehamn i går. Ja, han kör odubbat så det var egentligen ingen fara men det är ju ändå inte nyttigt för vinterdäcken att sitta på när det nu blivit så varmt. Eftersom man numera bara har i princip femton dagar på sig för att byta från dubbdäck till sommardäck prioriterade bilfirman dem som hade dubbdäck.

Jag följde med och vi tog också med oss beaglen Pajo. Den trevliga damen hos Mats Klassons Bil AB blev överförtjust när hon såg hunden och rekommenderade oss också en fin promenadväg i närheten. Så fick det bli och vi gick förbi idrottsplatsen Vistavallen och kom till en ridskola, vars hästar var ute och betade. Några av dem i alla fall.

När vi kom till en fin stenmur, som det säkert varit ett rejält jobb att anlägga vände vi tillbaka.

På bara en vecka har träden börjat grönska rejält och vi fick en vacker promenad i grönskan. Men det var fruktansvärt vad dammiga grusvägarna var.

Så inte så konstigt att Pajo blev törstig och sin vana trogen hoppade ner i bäcken för att kunna dricka av det klara vattnet.

Det är en underbar tid nu när blommorna blommar.

Men i backarna vid Ulricehamns Skicenter, som heter Ja Vist eftersom det ligger i Vists församling, låg snön fortfarande kvar. Inte så mycket att det räckte till skidåkning dock.

Vid det här laget vet ni väl hur bilderna blir större. Det skall bara säga klick.

Inga kommentarer: