onsdag 11 juli 2012

Fulast i Mjölby?

Nu är jag tillbaka igen. Sedan vi hördes av sist så har jag bland annat varit i Mjölby. Om någon nu undrar vad jag gjorde där så var det tjänsteuppdrag. Att komma tillbaka till Mjölby efter två år är som att göra det efter två dagar. Inget tycks ha hänt på dessa två år. Stadshotellet var i stort sett sig likt men platt-TVn var utbytt mot en storbilds-TV och så fanns det Wifi på rummet. På stationen skymtade jag Hasse, som går omkring där och hälsar på dem som han känner igen (det vill säga alla som bor i Mjölby) och delar med sig av sina smått otroliga kunskaper om östgötska tåg och bussar. På Pizzeria Valentino är pizzorna lika stora som tidigare, så att de är större än tallriken och ägaren håller show med alla som ringer och telefonbeställer.

Jag tänkte ägna dagens krönika åt vad som är fulast i Mjölby. Ett bidrag kom dock inte med, nämligen bilden på mig själv som jag tog i badrumsspegeln. Den hade utan tvekan vunnit. Men nu får det bli dessa saker i stället.

I avdelning byggnader är följande nominerade: 

1. Odd Fellow.

2. Kvarnarna som dock är under restaurering.

3. Internet Café. Det har varit stängt i många år nu men en gång gick man till ett sådant när man ville surfa på nätet. Det var långt innan ifåne och andra osmarta telefoner kom. Till och med på den  tiden då bärbara datorer ännu kallades laptop och var långt ifrån var mans egendom. Ja, de flesta hade ju inte ens stationär dator och hade de det så var det uppkoppling via modem på 56 kB per sekund eller vad det nu var.

4. Och så det här huset som jag faktiskt inte vet vad det är. Ett hyreshus med torn?
Fast klocktornet är fint. 

Så är det avdelning skulpturer.

Först är det två som finns på en terrass i Svartån. 
 5.

6.

7. Något oidentifierbart i Stadsparken.

8. Slutar med "Ljuspelare" som finns i tunneln under spåren vid järnvägsstationen. Lamporna lyser i olika färger.

Rösta gärna genom att använda kommentarsfunktionen på vilken du tycker är fulast inom respektive kategori.


Bilderna blir större om du klickar på en av dem och startar ett bildspel. Väl där kan du högerklicka på "Visa bild" för att se den bild du vill i ännu större storlek. 






3 kommentarer:

Mats Råsberg sa...

Hej Staffan
Jag har inte tänkt gradera fulheten på dina bilder men hus nr. 4 är Mjölbys f.d. kommunhus, där satt borgmästaren och blickade ut över St. Torget.
Hälsningar Mats

Axel sa...

Jag har gått på bio i huset som nu är Odd Fellows, det var biograf förr i tiden. Den blå lagunen.

Fredrik Lundström sa...

När ska du skaffa dig ett Facebook-konto Staffan, resten av järnvägsvärlden har det redan! Tycker du ska testa! Huset är definitivt inte vackert, men stadshotellet i My är inte direkt vackrare, tårtkartongstil