måndag 30 juli 2012

Mera Diggiloo!!

Då fortsätter jag med bilderna från Diggiloo i Lysekil i fredags. Första avsnittet finns här
http://savenfjord.blogspot.se/2012/07/diggiloo.html

Klädbytena var legio i showen och här har Lotta Bromé fått på sig en guldklänning medan hon skämtar med Lasse Holm.

Fridha var en för mig helt okänd artist men det kommer hon nog inte att vara så länge till. Väldigt duktig sångerska.

Lotta Bromé gör Björn Ranelids melodifestivalnummer "Mirakel". På Skövde-dialekt förstås. Bland de roligaste parodier jag har sett.


Så fortsatte eurovisionsshlagermedleyt med de ryska gummorna i form av Markoolio, Mojje och Anders "Butta" Börjesson. Och har inte också Laureen kommit in på scenen. Nej, det är faktiskt Thomas Petersson. 

Förutom Butta bestod kören av Lisa Stadell, Kristjan Lootus och Åsa Engman. De tre senare var också utmärkta dansare. Kristjan försökte också aktivera publiken i inledningen av varje akt med att delta i Voltaren-dansen. Det gick väl si så där men det var nog många som fick köpa Voltaren efter den övningen.

En stor del av gänget på scen. Ni känner väl igen dem vid det här laget: Kristjan, Charlotte (delvis skymd), Butta, Thomas, Lisa, The Moniker, Markoolio, Fridha, Lotta, Jessica och lite sen in Lasse.

Mojje kom in i morgonrock...

... men det berodde på att han skulle boxas med Kristjan Lootus.

Charlotte Perelli i ett sexigt sångnummer.

I ett medley med amerikansk filmmusik väckte "Duelling banjos" från filmen den sista världen publikens uppskattning. Per Strandberg och Mats Johansson.

Lasse Holm och Lotta Bromé sjöng Jackson (Laxå som den heter på svenska).

Så kom Lee Marvin in och sjöng med sin djupa basröst "I was born under a wandering star". Fast när han lyfte på hatten visade det sig att det var trumpetaren Magnus Johansson.

Thomas Petersson gjorde en standup och framkallade skrattsalvor när han skojade om Leif GW Persson och hans efterträdare i Efterlyst Tommy Lindström och dennes sätt att kamma över flinten. Han gjorde också halsbrytande rim genom att rimma våt med sjuk och bruk med hund.

En bild från det stora finalnumret fyllt av fin musik och sång.

Jag har aldrig tänkt på Lotta Bromé som snygg förut men man förstår att Lasse Holm slickar sig om munnen.

Showens drottning, Jessica Andersson, får avsluta bildvisningen.

Därmed var rapporten från en mycket trevlig kväll i Lysekil över. Nu återstod hemresan med bussen först till Trollhättan, där jag ställt bilen. Sedan körde jag  hem kollegan till Sävedalen och kom till Borås vid halvtre-tiden. Det var länge sedan jag var ute så länge.


Större bilder: klicka på en av dem och starta bildspelet. Högerklicka sedan på den bild du vill se större och sedan på "Visa bild". Och då blir till och med Charlotte Perelli stor.


Inga kommentarer: