söndag 6 juli 2014

SM-vecka i Borås


Den blå-gul-vita figuren som ser ut som två metkrokar som trasslat in sig i varann var SM-veckans symbol.

I Borås har det just varit SM-vecka. Det innebär att SM-tävlingar har hållits i inte mindre än 39 grenar i staden under den gångna veckan. Wikipedia får berätta om tävlingarna. Tyvärr har evenemanget drabbats av mycket regn. Nu har det ju regnat i stort sett hela landet men fördomarna "Det regnar alltid Borås" har nog förstärkts ändå. Fast i går var det fint väder och jag gick ut och tog några bilder.

En cykeltävling gjorde att delar av Lilla Brogatan och Sven Eriksonsgatan var avstängda för trafik. 

I Viskan vid Stadsparken var det tävlingar i kanotpolo. 

På Stora torget hände mycket. Bland annat streetbasket. 
 
Publikintresset för denna form av basket var stort.

I Stadsparken var det beachvattenpolo.

Även detta hade samlat stora åskådarmassor som satt i trapporna från Sandwalls plats ner mot Viskan. 

Borås Lokaltrafik körde gratisbussar mellan centrum och de olika evenemangen. En del ägde rum ganska långt från centrum. 

Den ordinarie busstrafiken fick också delvis köra andra vägar på grund av att de ordinarie körvägarna var avstängda. Således kunde man se regionbussar köra på den trånga Lilla Brogatan, vilket de normalt inte gör.
 


Nästa sommar blir det ännu ett stort idrottsarrangemang i Borås, sannolikt större än SM-veckan. Nämligen O-ringen som skall ha sina tävlingar i och runt Borås med tävlingar 20 - 25 juli .

Det skall bli intressant. Det är 29 år sedan O-ringen hölls i Borås förra gången. Nu intresserar mig inte orienteringstävlingarna särskilt mycket men väl logistiken bakom att transportera omkring 20 0000 tävlande mellan centralorten och tävlingsorten. 1986 behövdes 60 bussar för detta. Det lär väl bli fler nu eftersom det är fler tävlande.Inga kommentarer: