fredag 25 juli 2008

Fredag kväll

Fredag kväll och har det lite tråkigt. Ingenting på TV i kväll heller. Man får väl trösta sig med att det tycks bli en vacker kväll här i Borås.
Ännu en lugn dag, men jag har i alla fall lyckats tota ihop även den andra artikeln som skall vara färdig till nästa vecka. Den handlar om Polarrallyt i Luleå, en mycket trevlig inställning i slutet av juni. Arrangörerna visade stora prov på såväl organisationsförmåga som gästfrihet.
Fortfarande tycks det vara omöjligt att få tågbiljetterna för resa mellan Göteborg och Öxnered att se ut ut som jag vill. Om folk kommer till Göteborg är det inte meningen att de skall behöva rusa till första bussen mot Öxnered och sedan tillbringa två timmar där, denna mest gudsförgätna håla på vår jord. I Kangerlussuaq på Grönland fanns i varje fall både restaurang och pizzeria. I Öxnered finns absolut ingenting. Inte ens en fungerande toalett. Dock har några företagssinnade ungdomar sett affärsmöjligheter och startat en liten försäljning när tågen kommer och går. Dessa ungdomar kommer säkert att gå långt i livet.
Ni minns den där familjen som vägrade gå på bussen och fick ta tåget via Uddevalla i stället. Jag hörde nu från stationsvärden att de just kommit tillbaka för att fortsätta med tåget mot Oslo. Denna gång i taxi! Jag vet inte vem som betalat den - om de har gjort det själva eller fått NSB att göra det.
Fick just en inbjudan att göra en snabbvisit i Lettland i mitten av augusti för att hämta några Mercedes-bussar, som får ny kaross där. Skall bli trevligt.

Inga kommentarer: