tisdag 22 juli 2008

SJ tar trots allt sitt ansvar

Nu på eftermiddagen i dag meddelade SJ att de kommer att köra tågen till Umeå och sedan ersätta dem med buss Umeå-Luleå och motsvarande på sydgång. Detta är naturligtvis det enda rimliga beslutet och man får väl vara glad att SJ till sist tog sitt ansvar. Men det återstår att 400 scouter med ledare har haft en svår helg där de inte vetat hur det skulle bli.
Har scouterna redan nu beställt buss i stället lovar SJ dock att de skall få lämna tillbaka biljetterna och få alla pengar tillbaka.
Man kan läsa mer om hur det blir här. Vill dock förvarna att det inte är lätt att förstå.
http://www.sj.se/sj/jsp/polopoly.jsp?d=114&a=82841&l=sv
Jag var vid järnvägen på den tiden då man skulle kunna alla stationer. Men var i alla världen ligger Götinge. Grötingen vet jag däremot var den ligger.
Jag tycker inte SJ skall komma undan bara med att de nu krypit till korset fyra dagar innan det skall bli avresa. Sådant här skall naturligtvis vara meddelat redan när tidtabellerna kommer ut från trycket och när man kan börja boka biljetter. Rikstrafiken borde ta SJ i örat. Det är i alla fall de som står för de kostnader för som inte täcks av biljettintäkter i Norrlandstrafiken. Och det fanns andra tågbolag som säkert grundade sitt bud på att de hade läst den då preliminära banarbetsplanen.
Fast naturligtvis kommer inget att hända. VD för SJ Norrlandståg kommer säkert att få sitta kvar och Rikstrafiken lär väl inte ens harkla något i telefonluren om att det var olämpligt gjort till SJ.
Som sagt: senast i går fick jag besked från flera insatta att avsikten var att man inte skulle köra tågen och inte ordna någon ersättningstrafik. Någon officiell information fanns inte att få.

Inga kommentarer: