onsdag 23 juli 2008

Är det någon som läser?

Det känns ganska frustrerande att inte veta om någon läser bloggen. Jag hittar ingen besöksräknare och jag har inte fått några som helst reaktioner. Så kanske man sitter här och skriver för sig själv. Men å andra sidan: att skriva dagbok är ju inte heller fel. Om någon läser så gör det inget, om någon inte gör det så gör det heller inget. Men det vore onekligen roligt att få lite respons.
Det har varit en sådan där slappardag då jag egentligen inte gjort någonting. Plockat med lite av varje. Egentligen skulle jag ha skrivit två reportage till Bussbranschen i dag men det hinner jag väl göra i morgon. Det är ju ändå en dryg vecka kvar till pressläggning.
Och så har det varit lite problem med ersättningstrafiken mellan Öxnered och Göteborg. Det är nämligen så att tågtrafiken är avstängd på sträckan på grund av utbyggnad till dubbelspår med mera. Det gäller åtta veckor i sommar varav drygt hälften nu har gått. Det brukar vara lugnt och det är inte mycket jag behöver göra men i dag var det först en familj som vägrade gå över till bussen därför att den saknade barnstolar. Stationsvärden lyckades dock få på dem på ett försenat tåg till Uddevalla för vidare befordran Göteborg. Tågförseningar är inte bara av ondo.
De borde ju ha fått besked redan vid biljettköpet att det var buss, men tydligen inte. Nåväl, norska järnvägen NSB har lovat skärpning. Sedan konstaterade jag att den som bokar tågbiljetten på på NSB:s hemsida inte får någon information. Ilsket mejl till NSB med begäran om skärpning. Man får väl ändå trösta sig med att de tider som står avser bussarnas ankomst- respektive avgångstid. Bussarna går nämligen cirka 35 minuter tidigare från Göteborg än tåget för att detta skall kunna gå i rätt tid från Öxnered.
Sedan blev jag uppskrämd då en biljettsäljare i Göteborg ringde och sa att han hade kunder som slagit ut tidtabellen från Eurorails hemsida och enligt denna skulle tåget gå 17.45. Jag kollade sedan med darrande knän men det visade sig stå helt korrekt där. Antagligen hade resenärerna slagit på fel datum, kanske augusti i stället för juli. Nu blev det att ta nästa tåg och komma till Oslo i morgon bitti i stället för i kväll.
I morgon skall åtminstone en av de båda artiklarna bli skriven. Hoppas jag!

1 kommentar:

citydweller sa...

Jodå, det är någon som läser.
Men kommentera...
nix, inte ännu.
:-)