tisdag 14 september 2010

Billiga politiska poäng

Västtrafiks busslinje som går mellan Borås och Göteborg heter 100 och den kritiseras varje vecka i Borås Tidning. Inte fullt lika ofta i Radio Sjuhärad men det händer även där. I stort sett tycker jag att Veolia sköter den linjen bra och i synnerhet om man jämför hur de skötte den för ett par år sedan. Men det är klart det ibland finns anledning att rikta kritik.

Den senaste kritiken i Radio Sjuhärad framfördes av en ilsken herre. Hans namn var Leif Blomqvist. Han är socialdemokratisk politiker från Göteborg. Och styrelseordförande i Västtrafik (sic!). Vad var det då Leif retade sig på. Jo, att det varit fullt i bussen. Samt att man varit tvungen att sätta in en extrabuss. I min värld är väl detta något som borde glädja en styrelseordförande.

Men nu stundar det val och då gäller det att locka väljare. Så nu försökte han göra det med ett löfte om sänkt pris på 30-dagarskorten med 200 kronor (dock inte för alla utan bara de som är under 26 år) samt lite populistiskt gnäll. Till priset av att han förtalade det bolag som han är styrelseordförande för.

Hade du glömt att den som har kunnat ändra på att linje 100 har uppfattats som dålig är du, Leif, i egenskap av Västtrafiks ordförande. Det hade bara varit att skicka en pengapåse så hade säkert Veolia satt in fler bussar och ökat beredskapen. Men visst nej: extrabussar var ju något negativt som du inte vill se. Hur du tänkte du egentligen?

Västtrafik har en utmärkt vice ordförande, Johnny Bröndt. Jag hoppas att valet nu ger sådant utslag att han tar över som ordinarie ordförande. Och Leif? Ja, är det för grymt att föreslå att han börjar som trafikledare vid 100-bussarna? Så kan han ju se till att ordinarie bussen inte blir fullsatt så att extrabussar behöver sättas in.


En bild som satts in som hämnd på Västtrafiks styrelseordförande. Men det skymtar en ordinarie buss i spegelbilden. Fullsatt.

Inga kommentarer: