fredag 21 juni 2013

Årets midsommarfirande i Flenstorp

Kinnarumma Hembygdsförening ordnar varje midsommarafton firande med majstång, dans kring densamma, musikunderhållning, chokladhjul, lotterier och kaffeservering i bygdegården vid Flenstorp. Fördelen med att fira midsommar här bland många gamla bekanta (jag är född i Kinnarumma) är att det börjar redan klockan 11.00. I dag var det extra viktigt eftersom SMHI utfärdat en klass 1-varning för åska. Visserligen är det lite lugnare att de utfärdar en sådan varning för då brukar det aldrig bli så farligt. Dagen är inte slut än men vid 15-tiden kom en rejäl regnskur över Borås men någon åska hördes inte. Regnet kom dock just när Borås eget midsommarfirande i Ramnaparken började.

Lite bilder från dagens evenemang i Flenstorp med mina kommentarer:

Som vanligt var det musik såväl ren skvalmusik ("Skivor till kaffet") som till lekarna runt midsommarstången. För musiken svarade dessa tre äldre gentlemän, ABC-trion. 

 Midsommarstången hade klätts redan dagen före och väntade nu bara på att resas.

 Några starka herrar ser till att den blir rest.

Och efter lite besvär står den där på plats, vackrare än någonsin. 

Nu kan lekarna runt stången börja. "Så gå vi runt kring en enebärabusk", "Små grodorna" och vad det nu var ... 

 ... för att traditionsenligt avsluta med "Raketen".

Man kunde också spela på chokladhjulet och hade hyfsade vinstchanser. Men det gällde att hålla sig framme. Det var lång kö och redan efter en timme var chokladen slut.


Mycket folk hade kommit i det behagliga vädret. Varmt men dis skymde det mesta av solen och gjorde det därmed lite mer uthärdligt. 

Att det var mycket folk visade sig i brist på parkeringsplatser. Sålunda fick många parkera sina bilar utmed Skephultsvägen. 

Även Sicko tyckte det var trevligt men varmt.


Inga kommentarer: