torsdag 30 oktober 2008

Det var Borås som räddade New York-börsen

I dag avslöjar Radio Sjuhärad att det var en delegation från Borås som var orsaken till New York-börsens kraftiga stigning i tisdags. De överlämnade nämligen en bronsstaty av stadens symbol, som är en knalle (och inte Pinnochio om någon trodde det). Sedan gåvan överlämnats steg Dow Jones med nästan 11 procent, vilket lär vara rekord på en dag. En företrädare för börsen såg genast samband med gåvan och även om börserna nu går ned igen så har i alla fall New York-börsen fått en ny maskot: en knalle!

Volvo Personvagnar och Volvo Lastvagnar må darra på grund av orderbrist. Men Volvo Bussar har gott om order. Varför? Jo, förstås för att fabriken finns i Borås.

Detta tillsammans med att Borås Tidning i dag beskriver det som i princip klart att Elfsborg tar guld i Allsvenskan gör att just nu våras det för Borås. Nu gäller det bara att Kalmar förlorar sina båda matcher mot jumbolaget IFK Norrköping och Halmstad. Medan Borås måste vinna en av sina båda matcher mot samma Halmstad och Gefle IF och spela minst oavgjort i den andra. Alternativt vinna en av matcherna med 20 måls skillnad. En baggis alltså innan guldet är i Borås. Eller åtminstone silvret. Kalmar tar nog trots allt guldet - allt annat vore både märkligt och orättvist.

Man får väl stämma in i Galenskapernas hyllningssång "Borås Borås". Ni vet den som Frank Sinatra sedan stal och gjorde om till "New York, New York". Eller om det nu var tvärtom.

Inga kommentarer: