torsdag 9 oktober 2008

Resan till Provence, del 3

Efter vinprovningen fortsätter vi i bussen nu något gladare och Örjan styr oss i utkanterna av Colmar och vidare till denna dags etappmål, Mulhouse och Hotel Bristol. Det är ett gammalt klassiskt hotell och mitt rum är litet och nästan lika stort som det bredvidliggande badrummet. Lite problem har jag med lamporna på rummet, men det visar sig att efter en gammaldags hård knackning på dem slutar de blinka.
Örjan får rätt stora problem med att ratta in bussen på den tvärgata, där han kan parkera i bekväm närhet. Gatorna i franska städer är smala och inte byggda för 14 meter långa bussar. Inte blir det bättre av att bilar parkerar ända ut i gathörnen. Men efter mycket backande och lite hjälp av hjälpsamma mulhousare så lyckas det i alla fall.


Vi kommer så pass tidigt till hotellet att det blir en dryg timme till att stifta bekantskap med staden innan middagen. Jag går ut och ser att man har spårvagnar. Till middag serveras vi lax.

Nästa dag startar vi vid 9-tiden efter frukost. Vi kör på utmärkta franska motorvägar, dock avgiftsbelagda och rastar efter ett par timme vid Aire de Beaune Tailly.

Det blir lunchpaus vid St Ambert d'Albon. Jag märker inte något av att personalen är otrevlig men tydligen råkar några av mina medresenärer ut för personal som vaknat på fel sida. Ovanligt i Frankrike, fransmännen brukar annars vara såväl vänliga som hjälpsamma. Jag beställer en Boeuf Haché, alltså hackebiff och den smakar utmärkt. Efter middagen kan man gå runt i den vackra parken på rastplatsen och här finns också en fågeldamm. Jag vet inte mycket om fåglar men nog är detta knölsvanar.

Eftermiddagskaffet från busskaféet intar vi vid en rastplats utanför bergsbyn Mornas-Village. Härifrån har vi utsikt mot byn.

Så fortsätter vi till dagens etappmål Avignon, där vi skall tillbringa två nätter.

Fortsättning följer.

Klicka på bilderna om du vill se dem i större storlek.

Meddelande till mina medresenärer (och andra intresserade): Nils har nu fått upp de första bilderna på sin hemsida www.datanils.se/provance


Inga kommentarer: