fredag 2 juli 2010

Man blir slö i värmen

Man skall naturligtvis inte klaga på sommarvärmen. Men det börjar bli lite jobbigt. Dock har jag ju fördelen att ha mitt arbetsrum åt väster så där är bara sol på morgonen. Och TV-rummet är mot öster så där hinner det bli rätt svalt innan solen kommit dit.

Men slö blir man. Efter ett lugnt midsommarfirande så var det dags i måndags att åka till Göteborg och Trollhättan för att sparka i gång ersättningstrafiken under sommarens stora banarbete Göteborg-Trollhättan. I år kompliceras den av att det är stora arbeten även på E45-an så bussarna har svårt att hålla tiderna. I måndags blev kvällståget till Oslo därför cirka 10 minuter sent från Trollhättan och i tisdags 25 minuter, men då berodde det på att när den sista resenären lyckats flytta över från bussen till tåget så öppnades bron strax efter stationen. Veckans övriga dagar har det gått bra. Marginalerna för bussarna är väl tilltagna och dessutom har väl många bilister gett upp och försökt hitta någon annan väg hem. Nästa vecka börjar många sin semester och då blir det väl förhoppningsvis lite mindre trafik.

Sedan skickade de ner en massa turlistor som skulle kollas från Gävle. Så en arbetsdag (om än uppdelad i kortare perioder) har jag suttit vid datorn och jobbat med dessa. Annars är det bra pyssel om det hade varit regniga dagar. Och lite förtjänst blir det ju också. Under juni kom jag nästan upp i en halvtidstjänst utöver pensionen. Jodå, Skatteverket känner till det och skickar en avi om restskatt så småningom. Fast i år har jag kunnat göra drygt 3 000 kronor i RUT-avdrag.

I dag avslutas arbetet med spårbyte mellan Örebro och Hallsberg. Skönt är det för under de här veckorna har man lyckats gräva av kablar vid cirka 20 tillfällen. Signalerna har alltså inte fungerat och tågen har därför fått gå sakta. Därtill kommer att det ett av spåren varit avstängt. Nu i kväll talas om det förseningar på uppemot 90 minuter. Men personal från Stockholm (sic!) är på väg för att reparera och beräknas vara där redan vid 22-tiden i kväll.

Avslutar med att visa några bilder på ersättningsbussar i Trollhättan:


Och så ett lok som kördes av en rödhårig tjej. Tyvärr kom bara hennes väska med på bilden.

Inga kommentarer: