torsdag 22 juli 2010

Ta tåget för miljöns skull - men det går inte

I lokaltidningen TTELA, som ges ut i Trollhättan, finns en annons att man skall ta tåget till Pink-konserten på Ullevi i Göteborg i morgon för miljöns skull. Det är bara det att i TTELA:s utgivningsområde går inga tåg till Göteborg eftersom banan är avstängd. Tågen ersätts av bussar.

Nu dock till det riktiga ynkliga: Västtrafik och SJ dementerar att de ligger bakom annonsen. På Västtrafik tror man att det är företaget Västtåg som ligger bakom den. Det behöver man inte tro. Det kan man veta.Västtågs logga syns tydligt.

Vad är då Västtåg? Jo, ett samarbete mellan SJ och Västtrafik. Bara de. Det kanske man kunde ha upplyst TTELA:s journalist om. Fast det kanske var ointresant.

Dessutom står det i annonsen att konserten är på lördag. Det har TTELA svalt med hull och hår även i artikeln. Hoppas ingen går på det falska budskapet. Konstigt att inte TTELA åtminstone kollar vilken dag de gäller innan de skriver. Men medan rötmånaden allt mindre märks i livsmedelsbutikerna märks den alltmer på våra tidningsredaktioner.
http://ttela.se/start/regionalanyheter/1.900088-vi-uppmanas-att-aka-tag-som-inte-gar

Detta är inte Pink. Det är Skit.

Så här ser tågen ut mellan Trollhättan och Göteborg just nu. Fast det vet tydligen inte SJ och Västtrafik. (Bussbolaget som äger bussen har inget med detta att göra. Men de har skött ersättningstrafiken på en mycket förtjänstfullt sätt.)

Inga kommentarer: