torsdag 18 augusti 2011

Ett gammaldags motell

De gamla motellen har försvunnit ett efter ett. Men ännu finns ett par kvar, t ex Sjögestad norr om Mjölby och Fleninge mellan Helsingborg och Ängelholm. Dessutom finns Motell Filbyter i Linköping. Det ligger inte långt från motorvägen (E4 trafikplats Linköping östra) men så långt att man inte ser det därifrån.

När man väl hittat dit så får man lön för mödan. Det är alltså ett sådant motell där man får ta med sig bilen in på rummet. Åtminstone nästan.

Om det är ett tyst område, som det är här, gillar jag att bo på bottenvåningen och rummet var fullt acceptabelt om än inte med högsta standard som bredbildsteve och minibar. Men vad behöver man för en övernattning? Jo, en säng. Det fanns och den var bra. Dusch och toalett. Det fanns. Ett skrivbord. Det fanns. Och en bekväm fåtölj. Det fanns inte men det fanns en skön sittsoffa.

Inklusive frukost kostade allt detta 550 kronor. Det är billigt i en stor stad som Linköping. Jag kollade både Motala och Mjölby också och där kostade hotellrummen på respektive stadshotell över tusen kronor för en natt. Frukosten var inte precis överdådig men det fanns precis vad man behövde inklusive perfekt kokta ägg.

Det hela blev inte sämre av den synnerligen trevlige tyske källarmästaren, som själv skötte det mesta. Han driver också Värdshuset Tuppen i Herrbeta, ett rastställe halvannan mil norr om Linköping på E4-an. Där åt jag middag och även den var mycket bra.



2 kommentarer:

sjguide sa...

Betlade själv 1380kr för en natt på Scandic Rubinen 2-3sep. I Östersund kan man dock bo på hotell för 490kr/natt.

Tycker det bode finnas fler enkla "hotell" som på Arlanda Rest and Fly. Varför inte ha nåt sånt i GBG?

Anonym sa...

Nästa gång föreslår jag att du väljer Sjögestad Motell. Mest för deras riktigt goda, rustika mat. Framförallt deras luncher!

Som Linköpingsbo har jag aldrig haft aldening att bo hos något av dessa motell, men väl testa deras mat.