tisdag 8 maj 2012

Tunga Rallyt Väst, andra delen


Fortsätter med ytterligare bilder från Tunga Rallyt Väst. Om du vill ha dem större klicka på någon av dem för att starta bildspelet och högerklicka sedan på "Visa bild" på den bild du vill ha större.

Det var bara Titanic som gav sig ut utan tillräckligt med livbåtar. Men det var hundra år sedan. Vid ett tungrally i dag använder man inte livbåtar men väl bärgningsbilar ifall något skulle hända. Det är ju trots allt uppemot 80 år gamla fordon vi talar om. Vad jag såg behövde dessa båda dock aldrig göra tjänst. Inte som vid Smålandsrundan i Skillingaryd för några år sedan när en brandbil brann (!). Det läckra fordonet längst fram är en Tri Star från 1996. 30-årskravet gäller förstås inte de fordon som arbetar i samband med rallyt.

Rallyts minsta fordon var denna Volvo Duett från 1965, lackerad i BP:s färger. Någon som minns detta bensinbolag?

Äldsta deltagare var denna Chevrolet bärgningsbil från 1930.

En tungbärare från 1980 Scania L111. 

Ännu en Scania L111, denna i ASG-utförande från 1978.

Bedford är inte särskilt vanliga i Sverige men här är i alla fall en från 1975.

Ett rejält ekipage: en Volvo Titan från 1954. 150 hästkrafter räckte på den tiden. Motsvarande ekipage i dag har minst fyra gånger så många.

En Volvo F89 från 1976 som gått som räddningsbil vid Kramfors-Sollefteå flygplats.

Slutar med en lastbil från Norge. Denna Scania-Vabis LF76 är från 1967 och hör hemma i Kroksund, Ørje. Alltså en liten bit att köra för att kunna vara med men inte det fordon som kört längst.

Del 3 kommer att ägnas åt de deltagande bussarna.



Inga kommentarer: