söndag 25 augusti 2013

Akta er för Limbino.com


Den här ytterst tveksamma sidan är tydligen nedlagd för tillfället. Jag hoppas den inte återkommer. Någonsin. Men skulle den göra det så gå inte med. Ni blir nämligen lurade.

Det börjar med att du får att mejl från någon av dina "vänner" som rekommenderar dig att gå med i limbino.com och lockar med fina vinster i ett lotteri, som du då automatiskt blir med i. Priserna kan vara så fina som ett fodral till mobiltelefonen, en flugsmälla eller en kulspetspenna. Eller möjligen en I-phone.

Nu verkar ju detta inte så farligt: det kostaringet och en kulspetspenna har man väl alltid användning för. För att inte tala om en flugsmälla. Men det finns en hake och nu kommer det.

Låt mig börja från början. Det började med att jag blev uppringd på mobiltelefonen av Miljonlotteriet i onsdags. Tjejen som ringde anslog en kamratlig ton och frågade om jag skrapat många miljonlotter utan att vinna något. Sanningen att säga så har jag aldrig i hela mitt liv köpt eller fått en miljonlott, än mindre skrapat en sådan. Jag har således inget kundförhållande till Miljonlotteriet och de skall därför enligt god affärssed för telefonförsäljning inte ringa mig på mobiltelefonen. Inte på den fasta telefonen heller eftersom den är med i Nix-registret.

Nu var jag inte alls intresserad av kommande vinster. Jag har nämligen bara vunnit på lotteri en gång i mitt liv och det var när vi lottade i lumpen om vem som skulle tömma utedassen. Jag var mer intresserad av varför de ringde mig på mobiltelefonen och tjejen som ringde sade att det var för att jag var kund och bad om ursäkt. Jag var dock mer intresserad av en förklaring än en ursäkt och det kunde hon inte ge mig någon. Jag bad därför att bli kopplad till en säljchef vilket hon lovade att göra men det skulle ta flera minuter. Då slängde jag på luren - som det heter även om de flesta väl inte använder telefon med lur på nuförtiden. Lurad blir man ändå.

Sedan ringde jag upp det nummer som samtalet kom från, 054-241 02 00. Det var PEC i Karlstad, om vilka man i varje fall kan säga det goda att de föredömligt informerar via telefonsvarare hur man skall göra om man är missnöjd. Så jag skrev ett mejl och fick svar nästa dag av deras vice vd. Han började med att be om ursäkt och hänvisade sedan till Miljonlotteriet. Jag är nämligen "ett lead" där. Vad jag förstår ingår jag i deras kundregister som kund som de har en etablerad kontakt med. Vilket de alltså inte har. Förklaring utlovades till nästa dag direkt från Miljonlotteriet.

Det kom ingen sådan men det kom ett mejl från Mobajl i Göteborg. Där skriver en "Founder/Business Dev" att eftersom jag är medlem i Limbino.com så har jag också samtyckt till att få säljerbjudanden på mobiltelefon. Jag kommer inte ihåg nu vad det stod i det finstilta när jag blev medlem i Limbino - ja, jag kanske inte ens läste det så noga - men det lär knappast ha stått något om att min mobiltelefon skulle få användas av diverse olika företag. Nåväl, nu hade Mobajl i alla fall spärrat min telefon för sådana framöver.

Men vad är detta för kundbemötande? Eftersom det var på Miljonlotteriets uppdrag som de ringde vill jag gärna ha svar från dem hur de kontrollerar sina samarbetspartners. Tills sådant inkommer - jag har mejlat - så varnar jag inte bara för att göra affärer med Limbino utan även med Miljonlotteriet.
2 kommentarer:

Staffan Sävenfjord sa...

Det har nu gått mer än ett år sedan jag skrev detta. Men ännu har inte limbino.com återkommit. Så vi kan väl alltid hoppas att de gått in i den eviga vilan.

Detta inlägg ligger nu på andra plats när det gäller sidvisningar på hela tiden bloggen varit uppe. Det tyder på att många känner sig lurade av sådana här sidor.

/Staffan

Staffan Sävenfjord sa...

Sidan tycks ha kommit i gång igen så varningarna härovan är i högsta grad befogade.

/Staffan