onsdag 9 september 2015

Kristinebergskolan invigs

Tidigare avsnitt om Kristinebergskolan finns här

Tisdagen den18 augusti vajar flaggan i vinden för den nya Kristinebergskolan, som invigs denna dag.


När eleverna kom på morgonen fann de att det var avspärrningsband runt hela skolan.


Men det var inte så farligt. Det var nämligen så att de skulle vänta utanför till skolan började och sedan gå in i skolan samtidigt. När de kom in skulle de ta av sig skorna. För att begränsa oljudet i skolan skall nämligen eleverna röra sig inomhus utan skor. 

 

 Rektor Jesper Henriksson höll ett mycket kort invigningstal och musikläraren Mattias Hultgren spelade en kort fanfar. Därefter klipptes banden av eleverna, som alla blivit utrustade med en sax, och skolan var ibruktagen och invigd. Lite senare hölls invigningstal av kommunalråden Ulf Olsson och Annette Carlsson. Den förre hade varit elev i gamla Kristinebergskolan och var naturligtvis extra glad för den nya skolan.


Radio Sjuhärads mobila reporter Johanna Svensson brukar i sina morgonreportage hoppa fallskärm, öva klädsim, rida stående på häst med flera liknande äventyr. Denna dag var uppdraget dock lugnare, nämligen att berätta om invigningen av den nya skolan.


Det var också meningen att skolans ibruktagande skulle firas med att en stor mängd ballonger skickades upp i himmelen. Men detta blev uppskjutet (!). Skolans personal hade nämligen gjort misstaget att fylla alla ballonger med helium redan kvällen före. Med den påföljden att all gas hade läckt ut under natten. Så ballongsuppskicket flyttades i stället fram till klockan 12.00.

Skolklasserna stod samlade med var sitt knippe ballonger. Vissa av dem slet sig och for upp i luften innan det var meningen att de skulle göra det.

 

Men så: på en given signal släpptes alla ballongerna och for upp i luften mot den klarblå himlen.

 
 
 

Därmed har kristinebergarna fått en ny skola. I Borås stads informationstidning "Så klart Borås" finns lite siffror om skolan:
- 320 elever går på skolan nu men det finns plats för 500.
- 107 miljoner kronor kostade skolan att bygga.
- 17 orange Marimekko-lampor från den gamla skolan pryder matsalen.
- Två konstgräsplaner (som är gröna året om) finns på skolgården.
- 60 liter mjölk går åt varje dag.
- 110 barn går på skolans tre fritidshem.
- Egna kockar i köket.

Större bild? Klicka med mushjulet! 


Inga kommentarer: